ANASAYFA / Genel / TARIM EMEKÇİSİ TEK ÇATIYA GELİYOR
TARIM EMEKÇİSİ TEK ÇATIYA GELİYOR
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 09.03.2018 00:00

TARIM EMEKÇİSİ TEK ÇATIYA GELİYOR

09.03.2018 00:00

Öz Orman-İş, 81 ilden gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatında çalışan 500'ü aşkın tarım emekçimizle, 3-4 Mart 2018'de Ankara'nın Haymana ilçesinde bir toplantı gerçekleştirmişti.

Bu toplantıda Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan ve sendika yöneticileri ile uzmanları, Öz Orman-İş'in üyelerine verdiği hizmetler, yaptığı başarılı toplu iş sözleşmeleri ve geleceğe yönelik emek dostu politikalarını tarım emekçilerine anlatmış ve onlardan gelen soruları cevaplandırmıştı. Ayrıca, Öz Orman-İş'in Orman Teşkilatı ve TİGEM işletmelerinde çalışan emekçilere sağladığı hakları ve başarılı sözleşme örneklerini ihtiva eden bir broşür de tarım emekçilerine sunulmuştu.

Edindikleri bilgileri değerlendiren Tarım Teşkilatı çalışanları, toplantının üzerinden henüz bir hafta geçmeden, Öz Orman-İş çatısı altında toplanmaya başladılar. 81 ilde, tarım emekçilerinin Öz Orman-İş'e geçişleri, her geçen gün hızlanarak devam ediyor. Bazı illerde, eski sendikanın temsilcilerinin de Öz Orman-İş'e geçtiği gözleniyor.

Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan, tarım-orman emekçilerini tek ve güçlü bir çatı altında toplanmaya ahdettiklerini anlatarak, şunları söyledi:

"Tarım Teşkilatında çalışan tüm emekçilerimizi, Öz Orman-İş'in güçlü çatısı altında birlik olmaya davet ediyorum. İşçi kardeşlerimizin bir an önce bu çatı altında toplanmaları hem kendi yararlarına olacak, hem de işkolumuzdaki güçlü birlikteliği sağlayacaktır. Şu anda Öz Orman-İş, işkolumuzda sendikalı çalışanların yüzde 70'ten fazlasını bünyesinde toplanış bulunmaktadır. Tarım Teşkilatındaki kardeşlerimizin de bu birliğe katılmasıyla, işkolumuzdaki sendikalı işçilerimizin yüzde 90'dan fazlası tek çatı altında toplanmış olacaktır. Böylece, işkolumuzda çalışan emekçilerimizin ekonomik ve sosyal haklarını daha güçlü şekilde savunma imkânı ortaya çıkacaktır."

,

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni