ANASAYFA / Genel / ZONGULDAK VE TÜM TÜRKİYE’YE BAŞSAĞLIĞI
ZONGULDAK VE TÜM TÜRKİYE’YE BAŞSAĞLIĞI
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 20.05.2010 00:00

ZONGULDAK VE TÜM TÜRKİYE’YE BAŞSAĞLIĞI

20.05.2010 00:00

Türkiye Taşkömürü Kurumu Zonguldak Karadon Müessese Müdürlüğü’ne ait kömür ocağında meydana gelen grizu patlaması neticesinde göçük altında yaşamını yitiren işçilerimizle ilgili acı haber, tüm milletimizle birlikte bizleri de derin bir üzüntüye sevk etmiştir.

 

Maalesef bu tür maden kazaları, bir anlamda ülkemizin kaderi haline gelmiş bulunuyor. Elbette bizler bunu bir kader olarak kabul etmiyoruz. Hem madenlerimizde, hem de tüm işkollarında gerekli iş sağlığı tedbirlerinin alınması gerektiğini savunuyoruz. Almanya başta olmak üzere gelişmiş ülkelerde, hatta Rusya ve Güney Afrika Cumhuriyeti gibi ülkelerde bile maden kazaları bizdeki kadar sık ve ölümcül olmuyorsa, sorun bir ‘kader’ olmanın ötesinde, kullanılan teknoloji ve alınması gereken tedbirlerle de ilgili olmalıdır.

 

Dolayısıyla ülkemizdeki iş kazalarıyla ilgili tüm yetkili ve sorumlu kişi ve kurumların, yaşanan felaketlerden ders çıkarmak suretiyle, tüm iş kollarında ve işletmelerdeki iş sağlığı tedbirlerini daha bir ciddiyetle ele alması gerekmektedir. Çünkü insan hayatı her şeyden değerlidir.

 

Öz Orman-İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu olarak, yaşanan facianın acısını paylaşıyor, yaşamını yitiren madencilerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, ailelerine, Zonguldak halkına ve tüm Türk Milletine başsağlığı diliyoruz.

MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni