ANASAYFA / Genel / TARIM EMEKÇİLERİ ÖZ ORMAN-İŞ DEDİ
TARIM EMEKÇİLERİ ÖZ ORMAN-İŞ DEDİ
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 08.06.2018 00:00

TARIM EMEKÇİLERİ ÖZ ORMAN-İŞ DEDİ

08.06.2018 00:00

Öz Orman-İş'in Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatındaki örgütlenme çalışması hız kesmeden devam ediyor.

Yurdun dört bir yanındaki tarım emekçilerinin Öz Orman-İş'e geçişleri sürerken, Ankara'da toplu bir geçiş yaşandı. Çok sayıda Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü çalışanı tarım emekçileri, 8 Haziran 2018 günü Öz Orman-İş'in iftar sofrasında buluştu. Buluşmada işçiler adına bir konuşma yapan Nezir Şahin, tarım emekçilerinin yıllardır çözüme kavuşturulmayan sorunları ve haklı beklentilerinin, Öz Orman-İş'in Toplu İş Sözleşmesi yetkisini almasıyla birlikte çözüm yoluna gireceğini söyledi.

Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan da işçilere hitaben yaptığı konuşmada, başta 'ikili skala' sorunu olmak üzere, yıllardır çözülemeyen sorunların Öz Orman-İş tarafından çözüleceğini, ayrıca Orman Teşkilatı ve TİGEM işçileri için alınan kıdem terfi zammının Tarım Teşkilatı işçileri için de alınacağını söyledi.

Settar Aslan, tarım emekçilerinin Öz Orman-İş'e yönelmesi üzerine, eski sendika yöneticilerinin, "Öz Orman-İş'e geçerseniz hak kayıplarına uğrayacaksınız." şeklinde propaganda başlattığını da hatırlatarak, "Bu sözlerin tümü yalandır. Buradan söz veriyorum: Eğer Öz Orman-İş'e geçtiği için herhangi bir işçimizin tek kuruş dahi kaybı olursa, bunu ben ödeyeceğim. Zaten yasal olarak böyle bir hak kaybı mümkün değildir." diye konuştu.

Settar Aslan, konuşmasının ardından, tarım emekçilerinin çeşitli konulardaki sorularını da cevaplandırdı. İftara katılan tarım emekçileri, daha sonra e-devlet üzerinden topluca Öz Orman-İş'e üye oldular.

,

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni