ANASAYFA / Genel / TÜRK MİLLETİ ‘SAĞDUYU’ DEDİ
TÜRK MİLLETİ ‘SAĞDUYU’ DEDİ
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 26.06.2018 00:00

TÜRK MİLLETİ ‘SAĞDUYU’ DEDİ

26.06.2018 00:00

Türkiye, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk ‘Başkan’ seçimini ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerini, fevkalade bir olgunlukla yapmıştır.

Kavgasız, gürültüsüz, esprili, şaibesiz; özetle, tertemiz bir seçim yaşadık. 59 milyonu aşkın kayıtlı seçmenin bulunduğu bir ülkede, kısa bir süre içinde seçimleri düzenleyip sağlıklı bir şekilde yapılmasını sağlamak, ülkemizin ulaştığı demokratik olgunluğun ifadesidir. Bundan dolayı, başta Yüksek Seçim Kurulu olmak üzere, tüm kuruluşları ve görevlileri, özellikle de güvenlik birimlerimizi kutluyorum.

Türk Milleti, 24 Haziran seçimlerinde engin ferasetini, sağduyusunu ve demokratik olgunluğunu bir kez daha göstermiştir. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve ‘Cumhur İttifakı’nın net ve kesin zaferiyle sonuçlanan bu seçimler, aynı zamanda Türk Milleti’nin, bugünden sonra yürürlüğe girecek olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni çok iyi anladığını da göstermiştir. Halkımız, bu nazik geçiş döneminde, emaneti ehline vermeyi seçmiş, macera arayışlarına prim vermemiştir. Seçmenin partiler arasındaki tercih dağılımı, hem güçlü idareyi kurma ve hem de sistemin sağlıklı işlemesi için ölçülü bir seçim yapıldığını göstermektedir.

Yüzde 90’a yaklaşan büyük bir seçmen katılımıyla gerçekleşen seçimler sonucunda, Türkiye’deki tüm siyasî eğilimler TBMM’de temsil imkânını yakalamış; böylelikle ‘Yönetimde İstikrar’ ilkesi yanında ‘Temsilde Adalet’ ilkesi de gerçekleşmiştir.

Yine bu seçimlerde halkımız, mesnetsiz ve uçuk vaatlere itibar etmemiş; makul ve gerçekleştirilebilecek vaatleri desteklemiştir. 24 Haziran seçim sonuçları, her yönüyle sağduyu ve istikrar arayışının göstergesi olmuştur.

Diğer yandan, seçimde umduğunu bulamayan partilerimizin, seçimlere gölge düşürme amacına yönelik kışkırtmalara prim vermeyip, seçmen iradesini saygıyla karşılamış olmaları da, demokrasimizin eriştiği düzeyi göstermektedir. Bu olgun tavırlarından dolayı da siyasetçilerimizi kutluyorum.

Seçim sonuçlarının ülkemiz, milletimiz ve bilhassa emekçi kitlelerimiz için hayırlı olmasını diliyorum.

Settar ASLAN

Hak-İş Konfederasyonu

Genel Başkan Yardımcısı

Öz Orman-İş Sendikası

Genel Başkanı

,

MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni