ANASAYFA / Genel / ÇARE: MİLLÎ PARAMIZ VE YERLİ ÜRÜNLER
ÇARE: MİLLÎ PARAMIZ VE YERLİ ÜRÜNLER
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 13.08.2018 00:00

ÇARE: MİLLÎ PARAMIZ VE YERLİ ÜRÜNLER

13.08.2018 00:00

Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, ABD'nin Türkiye'ye yönelik kur operasyonuna karşı bütün Türk vatandaşlarının tek vücut olarak karşı koyması gerektiğini bildirdi.

Döviz üzerinden Türk ekonomisine yönelik saldırıya dair bir basın açıklaması yapan Settar Aslan, döviz fiyatlarının TL karşısında yükselmesinin, Türkiye ve dünyanın ekonomik gerçekleriyle açıklanamayacağını ifade ederek, şunları söyledi:

"10 Ağustos'tan itibaren dövizde yaşananlar tam bir parasal operasyondur. Ekonomi çevrelerinin yorumu da bu yöndedir. Bu operasyonun amacının, ABD'nin Türkiye'yi istediği çizgiye getirme hevesi olduğu açıktır. ABD bu tarz saldırıları yalnızca bize karşı yapmıyor Çin'den Rusya'ya, İran'dan AB'ye kadar birçok ülke bu saldırıların hedefinde bulunuyor. ABD, küresel ekonomide giderek azalan payını, bu tarz saldırılarla durdurmaya çalışsa da, bu beyhude bir gayrettir."

ÇARE: MİLLÎ DURUŞ

Öz Orman-İş Genel Başkanı Aslan, yürütülen bu parasal operasyon karşısında tüm Türk vatandaşlarının ortak bir bilinçle hareket etmesi ve tek vücut olması gerektiğini de belirterek, şöyle devam etti:

"Bize yapılan operasyon, psikolojik temelli bir girişimdir. Buna direnmenin yolu, millî bir duruştan geçmektedir. Ülke fertleri olarak, tasarruflarımızı dövizden TL'ye ve borsaya kaydırmalıyız. Dövizin yükselişi, ona olan talepten kaynaklıdır. Bu talebi azalttığımızda, kriz soğuyacaktır. Ülke ekonomisine darbe vurulması pahasına döviz üzerinden elde edilecek bir rant, kimseye fayda sağlamaz. Şirketler ve fertler olarak, alışverişimizi, fiyatlandırmalarımızı ve tasarruflarımızı TL ile yapalım. Ayrıca, ülkemizde yerli imkânlarla ve kendi emekçimizin emeğiyle ürettiğimiz ürünleri tercih edelim. Türkiye'de son derece kaliteli sanayi ürünleri üretilirken, yabancı marka ürünleri kullanmak zorunda değiliz. Bu ülke hepimizin. Hem ülkemize, hem de emeğimize sahip çıkmalıyız. Millî gelirimizi artırmanın yolu da budur."

,

MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni