ANASAYFA / Genel / KAMU ÇALIŞANLARI PLATFORMU ASLAN’I ZİYARET ETTİ
KAMU ÇALIŞANLARI PLATFORMU ASLAN’I ZİYARET ETTİ
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 31.10.2018 00:00

KAMU ÇALIŞANLARI PLATFORMU ASLAN’I ZİYARET ETTİ

31.10.2018 00:00

Kamu Çalışanları Platformu Genel Başkanı Fatih Öksüz ile platform yöneticileri ve il temsilcilerinden oluşan bir heyet, Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan'ı ziyaret etti.

Ziyaret sırasında Fatih Öksüz, taşerondan kamuda kadroya geçen veya geçemeyen işçilerin sorunlarını dile getirdi. Öksüz, ihale bedelinin yüzde 70'ten azını işçiliğin oluşturduğu taşeron işlerdeki işçilerin kadroya alınmamasının bir eksiklik olduğunu, KİT taşeron işçilerinin kadroya alınmasında 2 yıl çalışma şartının bir engel teşkil ettiğini ve kadroya geçen işçiler için öngörülen yüzde 4 oranındaki Yüksek Hakem Kurulu zammının yetersiz kaldığını söyledi.

Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan, taşeron işçilerin kadroya alınmasının büyük bir başarı olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"1 milyona yakın işçimiz kamuda kadro almıştır. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Jülide Sarıeroğlu olmak üzere, bu işte emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Elbette kadroya geçişte bazı aksaklık ve eksiklikler yaşandı. Süreç içinde bu aksaklıkların giderileceğini umuyorum. Benim, bu sıkıntılara muhatap olan işçi kardeşlerime tavsiyem sorunların çözüme kavuşması için sabırla ve politize olmadan taleplerini dile getirmeleridir."

Aslan, kamuya ait olan tarıma dayalı sanayi kuruluşlarının özelleştirilmemesi gerektiğini de kaydederek, "Çünkü gelecekte savaşlar, gıda ve su için yapılacak. Stratejik öneme sahip tarımsal sanayi kuruluşlarının kamu elinde kalmasında yarar bulunmaktadır." dedi.

Kamu Çalışanları Platformu yöneticileri, sorunlarını ve taleplerini içeren bir dosyayı Genel Başkan Settar Aslan'a takdim etti.

,

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni