ANASAYFA / Genel / “TARIM İŞÇİSİNİN EMEĞİ UCUZ DİYE CANI DA UCUZ OLMASIN”
“TARIM İŞÇİSİNİN EMEĞİ UCUZ DİYE CANI DA UCUZ OLMASIN”
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 20.02.2019 00:00

“TARIM İŞÇİSİNİN EMEĞİ UCUZ DİYE CANI DA UCUZ OLMASIN”

20.02.2019 00:00

Mersin'in Silifke ilçesinde tarım işçilerini taşıyan midibüsün kaza yapması sonucu 5 tarım işçisinin vefat etmesi ve 7'si ağır olmak üzere 22 işçinin yaralanması üzerine bir açıklama yapan Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Settar Aslan, Türkiye'nin ölümlü trafik kazalarını azaltmada başarılı bir süreç yaşadığını, buna karşılık tarım çalışanlarının ulaşımında ülke standartlarının gerisinde kalındığını ifade etti. Settar Aslan şunları söyledi:

"Traktör römorku üzerinde taşınmak veya midibüslerle ulaşım sağlamak, tarım emekçilerimiz açısından sonucu fazla değiştirmiyor. Traktör römorku üzerinde balık istifi taşınan tarım işçilerimizin maruz kaldığı durumu hep eleştirdik.

Fakat görüyoruz ki, tarım işçilerimiz traktör yerine midibüsle taşındığında da fazla bir şey değişmiyor. Bir midibüsün yan yatmasıyla, 5 işçimiz ölüyor, 7'si ağır 22 işçimiz yaralanıyorsa, burada çok ciddi ihmal var demektir.

Acaba o midibüste hiç mi emniyet kemeri yoktu? Ya da taşıma kapasitesinin üzerinde mi işçi bindirilmişti o otobüse. Tarım emekçilerimizin emeğinin ucuz olduğunu biliyoruz. Ama bu böyle diye, canları da ucuz olmamalıdır.

Kazada vefat eden tarım emekçilerimize Yüce Allah'tan rahmet, yaralı kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum."