ANASAYFA / Genel / ASLAN: “PAKİSTAN HALKININ YANINDAYIZ”
ASLAN: “PAKİSTAN HALKININ YANINDAYIZ”
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 01.03.2019 00:00

ASLAN: “PAKİSTAN HALKININ YANINDAYIZ”

01.03.2019 00:00

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Settar Aslan, Hindistan'ın Keşmir'e yönelik hava saldırıları üzerine başlayan gerilimin bir an önce azalmasını isteyerek, Türkiye'nin ve Türk emekçilerin, kardeş Pakistan halkının yanında olduğunu bildirdi.

Pakistan İşçi Sendikaları Federasyonu'nun (PLF) davetine icabetle Pakistan'da bulunan Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, Lahor'da düzenlenen 'Küreselleştirme ve Özelleştirme Karşısında İşçilerin Sorunlarına Dair Uluslararası Çalışma Sözleşmesi' konulu uluslararası toplantıya katılarak bir sunum yaptı.

Temasları kapsamında Pakistan Tarım Bakanı Malik Nauman Ahmad ve Ulaştırma Bakanı Muhammad Aftab Akbarü ile de ayrı ayrı görüşen Settar Aslan, Hindistan'ın Keşmir'e yönelik hava saldırılarının ardından başlayan Pakistan-Hindistan gerilimi konusunda da, Pakistan İşçi Sendikaları Federasyonu ile ortak bir bildiri yayınladı.

Konuya dair PLF yöneticileriyle birlikte Lahor'da bir basın toplantısı yapan Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Settar Aslan, iki ülke arasındaki gerilimin, Hindistan'ın Pakistan topraklarına yönelik hava saldırıları üzerine başladığını hatırlatarak, bu durumu protesto ettiklerini bildirdi.

Settar Aslan, "Pakistan bağımsız bir devlettir ve sınırlarını korumak durumundadır. Kendi sınırlarına yönelik bir saldırıya, haklı olarak karşılık vermiştir. Biz bu konuda Pakistan halkının ve hükümetinin yanında durduk, durmaya da devam edeceğiz. Gerilimin düşürülmesi için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da temaslarda bulunduğunu öğrendik. İnşallah kısa sürede durumun normale döneceğini umuyorum." şeklinde konuştu.

,

MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni