ANASAYFA / Genel / YANGIN SAVAŞÇILARI İŞBAŞI YAPTI
YANGIN SAVAŞÇILARI İŞBAŞI YAPTI
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 09.07.2014 00:00

YANGIN SAVAŞÇILARI İŞBAŞI YAPTI

09.07.2014 00:00

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’nde bu yıl işe alınan 70 yangın mücadele işçisinin işe başlama törene, Silifke İşletme Müdürlüğü’nde yapıldı.Törene katılan ve bir konuşma yapan Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan, işbaşı yapan işçilere ‘hayırlı olması’ dileğinde bulunarak, özellikle iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerine dikkat etmelerini istedi. Yangın işçilerinin yaz döneminde adeta bir savaş halinde olduklarını hatırlatan Settar Aslan, “Bu savaşta hepinizin dikkat etmesi gereken en önemli konu, iş sağlığı ve güvenliğidir. Ölen bir arkadaşımızı geri getiremeyiz, ama yanan ağacın yerine aynısını dikebiliriz. Sizlere verilen sırt çantalarında, iş güvenliğiniz için önemli takım ve aletler var. Mutlaka onları yangınlarda kullanın.” şeklinde konuştu.

Orman yangın işçilerinin, tıpkı asker ve polis gibi 24 saat esasına göre hizmet verdiğini, bu yüzden yapılan görevin kutsal olduğunu anlatan Aslan, “Kolluk kuvvetleri ülke güvenliği için çalışırken, sizler de ülkemizin oksijen depolarını koruyorsunuz. Oksijen depolarımız olmazsa yaşayamayız.” dedi.

Settar Aslan, yeni imzalanan toplu iş sözleşmesiyle, orman emekçilerinin ücret ve sosyal haklarında önemli iyileştirmeler sağladıklarını da sözlerine ekledi.

Törende konuşan Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, arazöz şoförü olarak hizmet verecek 70 işçinin, önce 2.435 aday arasından önce kurayla, sonra da elemeleri geçerek seçildiklerini belirterek, “Hepsine başarılar diliyorum. 7 gün 24 saat hizmet verecek bu arkadaşlarımız Mersin’in akciğerleri olan ormanlarımızı koruyacaktır.” dedi.

Öz Orman-İş Genel Mali Sekreteri Ali Bilgin ile Mersin Şube Başkanı Halil Aygün ve Şube Yönetim Kurulu üyelerinin de katıldığı törende,eğitimlerini tamamlayan yeni işçilere, Genel Başkan Settar Aslan, Orman Bölge Müdürü Abit Baca ve diğer protokol tarafından sertifikaları verildi. Daha sonra, yeni işçiler, yangın helikopteri ve insansız hava aracının da katıldığı, kapsamlı bir yangın söndürme tatbikatı gerçekleştirdi.

Bu arada, Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan, Bölge Müdürü Abit Baca ve Genel Mali Sekreter Ali Bilgin, Mersin Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı Kuyuluk Yangın Ekibi’ni de ziyaret ederek, işçilerle birlikte iftar yaptı.

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni