ANASAYFA / Uluslararası İlişkiler / Öz Orman İş Sendikası 16 Yaşında
Öz Orman İş Sendikası 16 Yaşında
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 15.04.2024 10:29

Öz Orman İş Sendikası 16 Yaşında

15.04.2024 10:29

Kurulduğu günden bu yana orman teşkilatı için büyük kazanımlara imza atan Öz Orman İş Sendikası 16. Kuruluş yılını kutluyor.

Tarım ve Orman çalışanları adına sendikal mücadelenin liderliğini yapan Öz Orman İş Genel Başkanı Settar Aslan, kuruluş yılı münasebetiyle bir yazı kaleme aldı.

Yazıda teşkilatın birlerle başlayan, binlerle devam eden yolculuğunu anlatan Aslan verilen bu emeğin emek ve ekmek mücadelesinde ne denli kıymetli olduğunu şu şekilde ifade etti;

‘‘Değerli tarım ve orman teşkilatımızın kıymetli bireyleri sizi en kalbi duygularımla selamlıyorum. Bugün birlerle başladığımız yolculuğun binlerle devam ettiği önemli bir yılı geride bırakmış durumdayız. Büyük emeklerle başlattığımız hak mücadelesinde sizinle birlikte yol yürümek benim ve teşkilatım açısından büyük bir şereftir.

2008 yılından bu yana tarım ve orman camiamızın bu günlere gelmesinde lokomotif görevi üstlendiğinizi, soframıza sunulan aşın emekçileri olduğunuzu, gölgesine muhtaç olduğumuz yeşil vatanın mimarları olduğunuzu gururla anlatmaktan yorulmayacağımızı bilmenizi isterim.

Değerli kardeşlerim,

Tarım ve Orman teşkilatında her zaman daha iyisini hedefleyen, daha iyi bir miras bırakmak adına nasırlı ellerle ekmek ve emek mücadelesi veren sizlerin hak arayışı noktasında hiçbir zaman yalnız bırakmadık.

Geçmişini bilmeyenlerin gelecek adına sağlam adımlar atamayacağını hatırlatmak, bizden önceki sendikacılık ile bizimle başlayan sendikacılığı teraziye çıkarmak her iki dönemi de yaşamış, emek ve ekmekte uzun yıllar emek vermiş kardeşlerimiz çok iyi bilmektedir.

Sigortasız çalıştırılan kardeşlerimizin her an işten çıkarılma korkusu kadro arayışlarımızda verdiğimiz mücadele ile son verilmiştir. Tarım ve Orman teşkilatı çatısı altında çalışan bütün kardeşlerimiz açısından kadro sorunu artık sorun olmaktan çıkarılmıştır.

Evlatları, aileleri rahatsızlandığında hastaneye götüremeyen, götürdükleri takdirde de bütün masrafları ceplerinden ödeyen adama modeli, mücadelemiz sayesinde son bulmuştur.

Önce üç ay, sonrasında 5 ay 29 gün, daha sonrasında da 9 ay 29 gün olan çalışma sürelerini ’12 ay iş 12 ay aş’ sloganı ile gerçeğe dönüştürmüş, teşkilatımızın her bir ferdinin 12 ay kadrolu çalışmasını sağlamış durumdayız.

Bununla yetinmeyerek 696 ya tabi olan kardeşlerimizin de bu haklardan yararlanması için ciddi emekler vererek onların da bu kazanımdan geri kalmaması adına gayret göstermiş, verilen gayretler sonrasında bu kardeşlerimizi de kadro sahibi yapmış bir sendikayız.

Değerli kardeşlerim,

Ormanlarımızın korunması esnasında hayatını kaybeden kahramanlarımız için büyük bir mücadele vererek şehitlik hakkının alınması için emek verdik. Bu mücadele bize emanet edilen kardeşlerimizin eşleri ve çocukları için çok kıymetliydi. Bizler emanete hakkıyla cevap vermek adına gayret göstererek orman mücadelesi esnasında hayatını kaybeden kardeşlerimizin şehitlik statüsüne alınmasını da sağladık.

 

Değerli kardeşlerim,

Sendikacılık hak arama mücadelesidir. Yetkili ve etkili bir sendika iş veren karşısında talepte bulunan, taleplerine karşılık arayan önemli bir sivil toplum görevi yürütmektedir. Bu güne kadar almış olduğumuz hakların daha fazlasını elde etmek, üyelerimizin yarınları için daha sağlam bir zemin oluşturmak bizim görevimizdir.

Biz yorulmadan bu mücadeleyi sürdürmeye, tarım ve orman teşkilatı için kazanım üretmeye devam edeceğiz. Emeğin ve ekmeğin onurlu mücadelesinde bizlerle yol yürüyen değerli yol arkadaşlarıma şahsım ve sendikam adına şükranlarımı sunuyorum.

Unutmayın siz yoksanız biz bir eksiğiz’’

 

 

MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni