ANASAYFA / Uluslararası İlişkiler / KIZILKAYA TEŞKİLAT ÇALIŞMALARINDA KONUŞTU;
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 09.03.2024 14:42

09.03.2024 14:42

KIZILKAYA TEŞKİLAT ÇALIŞMALARINDA KONUŞTU;

‘’Dün alacağız dediklerimizi nasıl aldıysak, Bugün hedeflediklerimizi de almaya devam edeceğiz’’

Öz Orman İş Genel Teşkilatlanma Sekreteri Zeki Sungur Kızılkaya teşkilat çalışmaları kapsamında Adıyaman, Diyarbakır, Elâzığ, Şanlıurfa illerinde bulunan orman işçileri ile bir araya geldi.

Orman teşkilatında uzun yıllar görev yapmış olan Ak Parti Adıyaman Belediye Başkan Adayı Ziya Polat’ı beraberindeki heyet ile birlikte ziyaret eden Kızılkaya, Ziya Polat ile birlikte orman teşkilatında uzun soluklu çalışmalar yaptığını, emeğin ve emekçinin kıymetini bilen başkanımızı özellikle ziyaret edip desteklerimizi sunmak istedik dedi.

Urfa Bölge Başkanı Abdurrahman Bayoğlu, Elâzığ Şube Başkanı Mustafa Tepe, Sakarya Bölge Başkanı İslam Şişman’ında eşlik ettiği ziyaretler Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ da devam etti.

Teşkilat çalışmaları kapsamında Diyarbakır Orman İşletme Müdürlüğü ve Milli Parklarda çalışan emekçiler ile bir araya gelen Öz Orman İş Genel Teşkilatlanma Sekreteri Zeki Sungur Kızılkaya, Türkiye’nin her tarafında kutsal bir amaç için görev yapan kahramanlarımızı ziyaret etmek, sorunları ile hemhal olmak adına bölgedeki arkadaşlarımızı ziyaret ettik.  Orman teşkilatının samimiyetini görünce zorluklar karşısında yorgunluklarını unuttuklarını söyleyen Kızılkaya Bu teşkilatın bir ferdi olmak, eli nasırlı kardeşlerimizin yanında olmak bize her zaman mutluluk veriyor dedi.

Şanlıurfa Bölge Müdürlüğünde orman emekçileri ile bir araya gelen Kızılkaya, Bizler orman teşkilatı olarak kadro sorunu olmayan, şehitlik haklarını elde ettik. Elde edilen haklarımızın lokomotifi olanlar burada birlikte olduğumuz kardeşlerimizdir. Önümüzde çözülmesini beklediğimiz birçok sorunumuz var. Bugüne kadar sorunların nasıl ki üstesinden gelmişsek bundan sonrası için de el birliği ile sorunlarımızın üstesinden geleceğiz dedi.

Kızılkaya, Memur maaşlarına yapılan yüzde 49,25 lik zamlarla birlikte işçi ve memur arasında ciddi bir uçurumun meydana geldiğini, işçilerimizin geçinme konusunda ciddi zorluklarla karşılaştıklarını dile getirdi.

Ev kiralarının neredeyse maaşların yarısını zaptettiği, geriye kalan üc kuruşluk maaşla geçinmenin çok zor olduğunu dile getiren Kızılkaya, Toplu sözleşme sürecinde de ilk adımını attığımız yeni işçi ile eski işçi arasındaki farkın kapanması bizleri rahatsız etmektedir. Yeni işe başlayan bir işçiye iş öğreten abileri ile aynı maaşı alan arkadaşlarımız eskiden var olan bu farkın tekrar oluşturulmasını istiyorlar. Bizlerde her platformda bu konuyu dile getirerek gerekli alt yapının sağlanması için mücadele veriyoruz dedi.

Diyarbakır Orman Bölge Müdürlüğünde 8 Mart Dünya kadınlar günü dolayısıyla bayan üyelere karanfil dağıtan Kızılkaya, Orman teşkilatımız büyük bir gayretle mücadele vermektedir. Dün çözülemez denilen, Öz Orman İş hayal görüyor diyenler bugün çözdüğümüz sorunları gördükçe nasıl başardılar diyorlar.

Biz kadını ile erkeği ile bu teşkilatın her bir ferdine layık olmak adına mücadele veriyoruz. Hayallerimizin çağına dahi yetişemeyenlerin bizim karşımızda sendikacılık yapamayacaklarını bir kez daha gördük dedi.

Biz hedeflere adım adım giderken tabela sendikacıları attığımız adımları itibarsızlaştırmak için, işçilerimize aldığımız hakları ellerinden almak için gayret gösterdiler.  Tarih kendi varlıklarını bitirdikten sonra işçinin sırtına kene gibi yapışan, alınan hakları geciktirmek için işçiyi zor duruma sokanları asla affetmeyecektir ifadelerini kullandı.

Dün talep ettiklerimizi nasıl aldıysak bugün talep ettiklerimizi de alacağız diyen Kızılkaya, Sendikacılık talep makamıdır. Biz bu talep makamını en iyi şekilde değerlendirip işçilerimizin özlük ve sosyal haklarını daha iyi duruma getirmek adına mücadele veriyoruz açıklamalarında bulundu.