ANASAYFA / Genel / SENDİKAL HAREKETE KADIN KATILIMI
SENDİKAL HAREKETE KADIN KATILIMI
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 15.12.2014 00:00

SENDİKAL HAREKETE KADIN KATILIMI

15.12.2014 00:00

Konfederasyonumuz Hak-İş Kadın Komitesi tarafından yürütülen ve kadınların sendikalardaki etkinliğini yükseltmeyi hedefleyen 'Sendikal Harekete Kadın Katılımını Arttırma Projesi'nin sekizinci ayağı Ankara'da gerçekleştirildi. Toplantının açılışına Hak-İş Onursal Başkanı, TBMM İdare Amiri ve Çorum Milletvekili Salim Uslu, AK Parti Halkla İlişkiler Başkanı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, TBMM Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcıları Genel Başkanımız Settar Aslan, Mustafa Toruntay ve Cengiz Gül ile OLEYİS Genel Başkanı Vedat Böke de katıldı.

Hak-İş Kadın Komitesi Başkanı Jülide Sarıeroğlu&rsquonun açış konuşmasıyla başlayan toplantıda Arslan, İnceöz, Çalık ve Uslu birer konuşma yaptı.

Toplantının seminer bölümünde ise

Hak-İş Kadın Komitesi Başkan Yardımcıları Arife Aktan, 'Sendikal Harekete Kadın Katılımını Artırma Projesi' ve Melike Özmen, 'Hak-İş Kadın Stratejisi',

Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Gizem Yaşar Tutar, 'Çalışma Hayatında, Sendikalarda Kadın ve Sorunlar' ve 'Çalışma Hayatında Haklar ve Kadın',

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müşaviri Ayşe Keşir, 'Çalışma Hayatında Kadınların Yaşadığı Sorunlar ve Çözüm Politikaları' ve 'Kadın, Sendikalar ve İletişim, Sosyal Medya Araçlarının Güvenli Kullanımı',

Araştırmacı Yazar Sevda Türküsev, 'Kadın= Anne-Eş-Çalışan Sendikacı: İş-Aile-Sosyal Yaşam ve Sendikal Hayatı Uyumlaştırma Yöntemleri' ve

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ÇASGEM Uzmanı İsmail Akgün de, 'Mobbing ve Mobbingle Mücadele Yöntemleri' konulu birer sunum yaptı.

Daha sonra, toplantıya katılan kadın işçilerin soruları, sunum yapan uzmanlarca cevaplandı.

Hak-İş'e bağlı sendikaların Ankara çevresindeki üyelerinden çok sayıda kadın emekçinin katıldığı '8. Sendikal Kadın Eğitim Programı'na, Öz Orman-İş Kadın Komitesi üyeleriyle birlikte 20 kadın üyemiz de iştirak etti.

Bu arada, Genel Başkanımız Settar Aslan ve toplantıya katılan kadın üyelerimiz, AK Parti Halkla İlişkiler Başkanı Öznur Çalık ile bir süre sohbet ederek, geçici orman emekçilerimize kadro verilmesi, bu mümkün olmadığı taktirde çalışma sürelerinin uzatılması konusundaki talebimizi kendisine iletip, bu konuda destek istediler.

Toplantıda konuşan Uslu, Çalık ve İnceöz'e, Genel Başkanımız ve diğer Hak-İş yöneticilerince, günün anısına birer vazo takdim edildi. Seminer sonunda, katılımcı işçilere de birer sertifika verildi.

,

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni