ANASAYFA / Genel / ÖZ ORMAN-İŞ, ÜYESİNİN EMANETLERİNİ UNUTMADI
ÖZ ORMAN-İŞ, ÜYESİNİN EMANETLERİNİ UNUTMADI
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 26.03.2015 00:00

ÖZ ORMAN-İŞ, ÜYESİNİN EMANETLERİNİ UNUTMADI

26.03.2015 00:00

Doğa Koruma ve Milli Parklar Afyonkarahisar Şube Müdürlüğü'nde çalışan Öz Orman-İş üyesi Ayşe Aköz, 13 Ekim 2014 tarihinde geçirdiği trafik kazasında vefat etmişti. Tüm üyelerini Ferdi Kaza Sigortası ile sigortalamış olan Öz Orman-İş Sendikası, merhume Ayşe Aköz'ün sigorta tazminatı olan 20 bin lirayı, merhumenin mirasçıları olan eşi Fahrettin Ramazan Aköz ile kızı Pelin ve oğlu Sabri Aköz'e ödedi.

Sigorta ödemesi dolayısıyla Afyonkarahisa'da düzenlenen törende konuşan Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, sendika olarak, 28 bini aşkın üyenin tamamını Ferdi Kaza Sigortası ile sigortaladıklarını ve tüm primleri sendika kasasından ödediklerini belirterek, "Başlangıçta birçok üyemiz, sigorta primlerinin kendilerinden çıkacağı düşüncesiyle, sigortaya yanaşmadı. Hatta çoğu üyemiz gerekli bilgileri vermediğinden, MERNİS üzerinden bilgileri elde ederek onları sigortaladık." dedi.

Settar Aslan, alınan tüm önlemlere rağmen, trafik ve iş kazalarının önlenemediğine dikkat çekerek, "Oysa bu kazaların çok büyük bölümü, önlenebilecek niteliktedir. Demek ki, insan sağlığı ve can güvenliğinin önemine dair yeterli bilinci oluşturmadık. Öz Orman-İş olarak, kazalar konusunda üyelerimizi bilinçlendirmek için ciddi çalışmalar yürütüyoruz. Geride kalan 4 yıl boyunca, yaklaşık 5 bin temsilcimize ve üyemize eğitim verdik." şeklinde konuştu.

Yitirilen canların geri getirilemeyeceğini, ama hiç değilse geride kalanlar için bir şeyler yapılabileceğini anlatan Aslan, Öz Orman-İş'in bu amaçla 4 yıldır tüm üyelerini sigortaladığını belirterek, şunları söyledi:

"Tüm üyelerimizin sigorta primlerini sendikamızın kasasından karşılıyoruz. Bunu bir 'lütuf' değil, 'görev' kabul ediyoruz. Çünkü Öz Orman-İş, üyelerinin 'gülen yüzü, ağlayan gözü olmayı' ilke edinmiş bir sendikadır. Bugüne kadar, maalesef, üyelerimizden 33'ü, Ferdi Kaza Sigortası kapsamına girecek nedenlerle yaşamını yitirdi. Bu üyelerimizin sigorta tazminatlarını varislerine teslim ettik.

Sırası gelmişken şunu da söylemek isterim: Biz bu törenleri, gösteriş için yapmıyoruz. Amacımız, verdiğimiz hizmetin toplumsal örnek olmasını sağlamak ve bu konuda bir farkındalık oluşturmaktır. Hizmetin en güzeli, insanların zor zamanında yapılanıdır. Vefat eden kardeşlerimizin geride kalan yakınlarının, en azından maddî sıkıntılarını azaltabilirsek, bu da bizi mutlu eder."

Törende, Doğa Koruma ve Milli Parklar Afyonkarahisar Bölge Müdürü Mehmet Kuşçu ve Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Ateş de birer konuşma yaptı.

Merhume Ayşe Aköz'ün eşi Fahrettin Ramazan Aköz de, "Acımız büyük. Ama bizi unutmamanızı ve verdiğiniz destekleri, her türlü teşekkürün üzerinde görüyoruz." dedi.

Törene Öz Orman-İş Genel Malî Sekreteri Ali Bilgin, Malî Müşaviri Osman Aslan, Eskişehir Bölge Temsilcisi Abdürrahim Cerit ve Yönetim Kurulu üyeleri, Orman Bölge Müdürlüğü ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü bürokratları ve merhume Ayşe Aköz'ün mesai arkadaşları ile yakınları katıldı.

,

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni