ANASAYFA / Uluslararası İlişkiler / AVRUPA FEDERASYONU ÜYELİĞİMİZ GÜNDEMDE
AVRUPA FEDERASYONU ÜYELİĞİMİZ GÜNDEMDE
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 15.04.2013 13:06

AVRUPA FEDERASYONU ÜYELİĞİMİZ GÜNDEMDE

15.04.2013 13:06

Dış İlişkiler Uzmanı Benül Topuzoğlu’nun da hazır bulunduğu görüşme sırasında, Genel Başkan Settar Aslan, Türkiye’deki işkolu yapılanması hakkında Genel Sekreter Högglund’a bilgi verdi. EFBWW’nin yapılanmasının ‘10 işkolu esasına’ dayandığını, Türkiye’de ise sendikaların ‘20 işkolu esasına’ göre yapılandığını anlatan Aslan, “Türkiye’deki yapılanmada, 1 numaralı Tarım, Orman, Avcılık ve Balıkçılık İşkolunda bulunan Öz Orman-İş, Avrupa yapılanmasında da Yapı, Orman ve Ağaç İşçileri bölümünde yer almaktadır.” dedi.

 

Aslan, Öz Orman-İş’in EFBWW üyeliği için daha önce yaptığı başvurunun, bu işkolu yapılanması hakkındaki bilgi eksikliğinden dolayı neticelenmediğini de anlatarak, Genel Sekreter Högglund’dan, üyelik sürecinin hızlandırılmasını ve Türkiye’deki işkolu yapılanmasının dikkate alınmasını istedi.

 

Sorduğu sorularla Öz Orman-İş Sendikası hakkında detaylı bilgiler alan Genel Sekreter Högglund da, bu bilgiler ışığında üyelik konusunun Haziran 2013’teki Yönetim Kurulu toplantısında ele alınacağını belirterek, ayrıca Eylül 2013’te Öz Orman-İş’i ziyaret edebileceğini söyledi.

MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni