ANASAYFA / Uluslararası İlişkiler / ASLAN’A PAKİSTAN’DA MUHTEŞEM KARŞILAMA
ASLAN’A PAKİSTAN’DA MUHTEŞEM KARŞILAMA
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 04.11.2020 14:32

ASLAN’A PAKİSTAN’DA MUHTEŞEM KARŞILAMA

04.11.2020 14:32

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, Pakistan İşçi Sendikaları Federasyonu'nun (PLF) daveti üzerine, Lahor kentinde düzenlenen 'Küreselleştirme ve Özelleştirme Karşısında İşçilerin Sorunlarına Dair Uluslararası Çalışma Sözleşmesi' konulu uluslararası toplantıya katılmak üzere Pakistan'ın Lahor şehrine gitti. Genel Eğitim Sekreteri Mehmet Çelik ve Dış İlişkiler Uzmanı Benül Sözer'in eşlik ettiği Genel Başkan Aslan, Lahor'da Pakistan İşçi Sendikaları Federasyonu yöneticileri ve Pakistanlı emekçiler tarafından büyük bir coşku ve tezahüratla karşılandı.

Pakistanlı dost sendikacılar ve kardeş emekçiler, ellerinde resim ve isimlerinin bulunduğu pankartlarla karşıladıkları Genel Başkan ve ekibine çiçek sundular.

PLF yöneticilerinin yanısıra Pakistan Tarım İşçileri Sendikası yöneticileri ve tarım işçilerinin de katıldığı, Lahor'daki Ambassador Hotel'de yapılan toplantıda, küreselleşme ve özelleştirme karşısında emekçilerin yaşadığı sorunların yanısıra, kırsal kalkınma meselesi ile dünyadaki gıda güvenliği sorunu da ele alındı. Yapılan konuşmalarda, Türkiye ile Pakistan arasında her geçen gün gelişen ilişkiler üzerinde de duruldu. Settar Aslan, toplantıdaki konuşmasında, Türkiye ile Pakistan'ın tarihî temellere dayanan sağlam ilişkilerine değindikten sonra, Türkiye ve dünyadaki tarım sektörünün durumu ve gıda güvenliğine ilişkin değerlendirmelerini dile getirdi.

Toplantı sırasında Settar Aslan, Pakistan Tarım Bakanı Malik Nauman Ahmad ile de bir görüşme yaptı. Görüşmede, küresel ve ulusal düzeydeki tarımsal üretim ile Türkiye ve Pakistan'daki tarımsal üretim hakkında fikir alışverişi yapıldı.

Bu arada, Lahor kentindeki yerel televizyon kanalı Lahore24 TV, Genel Başkan Settar Aslan'la kapsamlı bir söyleşi yaptı.

Settar Aslan, Pakistan Ulaştırma Bakanı Muhammad Aftab Akbarü'yü de makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. Görüşmede Türkiye ve Pakistan'ın ulaşım sistemleri üzerine sohbet edildi. Bakan Akbarü, daha önce Türkiye'ye geldiğini ve ulaşımda yaşanan gelişmeleri yerinde gördüğünü, özellikle Türkiye'nin hızlı tren projesini çok beğendiğini anlatarak, Pakistan'da da hızlı tren için gerekli çalışmaların yapıldığını söyledi.

Akbarü Pakistan sendikalarıyla Türk sendikaları arasında ilişkilerin gelişmesinden mutlu olduğunu da ifade ederken, Genel Başkan Settar Aslan, Pakistan Ulaştırma Bakanı Akbarü'yü, 25 Nisan 2019'da yapılacak Öz Orman-İş Sendikası 4. Olağan Genel Kuruluna davet etti.

,

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni