ANASAYFA / Uluslararası İlişkiler / ULUSLARARASI DOĞA ve ORMANCILIK SEMPOZYUMUNA KATILDIK
ULUSLARARASI DOĞA ve ORMANCILIK SEMPOZYUMUNA KATILDIK
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 04.11.2020 14:35

ULUSLARARASI DOĞA ve ORMANCILIK SEMPOZYUMUNA KATILDIK

04.11.2020 14:35

Orman Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen '2023'e Doğru 5. Doğa ve Ormancılık Uluslararası Sempozyumu', 3-4 Aralık 2018 tarihinde Antalya'da yapıldı. Sempozyumda Öz Orman-İş'i temsil eden Genel Başkan Settar Aslan bir konuşma yaptı. Aslan, yeryüzü ormanlarının tüm insanlığın ortak değeri olduğunu ve korunması gerektiğini anlatarak, Türkiye'nin, orman varlığını artıran az sayıdaki ülkeden biri olma onurunu taşıdığını söyledi. Orman varlığımız için daha fazla emek vermek gerektiğini belirten Aslan, "Ülkemiz yüzölçümünün yaklaşık yüzde 27'sini kaplayan 23.3 milyon hektarlık orman varlığına, mevcut işçi sayısıyla yeterli hizmet vermek mümkün değildir." dedi.

Orman köylüsünün, kendi coğrafyasında yaşatılmasının önemine de dikkat çeken Aslan, "Orman varlığımızı, bu köylerimiz için yeterli gelir kapısı haline getirmemiz, oralarda yaşayan insanlarımızı köylerinde tutmak için şarttır. Orman Teşkilatımız, orman köylerinde yaşayan insanlarımızın, ormanlardan ekonomik olarak daha fazla yararlanması yolunda çeşitli adımlar atmaktadır. Fakat, orman köylülerimizin, ormancılık hizmetlerinde yeterince ve usulünce istihdam edildiğini, ne yazık ki söyleyemiyoruz." diye konuştu.

Sempozyum kapsamında çeşitli ülkelerden ormancılıkla ilgili sendika ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle temaslarda bulunan Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan, Macaristan Tarım Ticaret Birliği ve Romanya Ormancılık Federasyonu ile ikili işbirliği anlaşmaları imzaladı.

,

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni