ANASAYFA / Uluslararası İlişkiler / ASLAN, ROMANYA’DAKİ ULUSLARARASI ORMAN HAFTASI ETKİNLİĞİNDE SUNUM YAPTI
ASLAN, ROMANYA’DAKİ ULUSLARARASI ORMAN HAFTASI ETKİNLİĞİNDE SUNUM YAPTI
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 04.11.2020 14:38

ASLAN, ROMANYA’DAKİ ULUSLARARASI ORMAN HAFTASI ETKİNLİĞİNDE SUNUM YAPTI

04.11.2020 14:38

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, Dünya Ormancılık Haftası kutlamaları kapsamında, Romanya Orman Bakanlığı ile Romanya Orman Federasyonu'nun Bükreş'te düzenlediği Uluslararası Ormancılık Haftası Programı'na katılarak, burada, 'Ormancılık Faaliyetleri ve Doğanın Korunmasında Sivil Toplum Kuruluşlarının Rolü' konulu bir sunum yaptı.

Orman varlığı ile sağlıklı çevre arasında doğrudan bir ilişki olduğunu anlatan Settar Aslan, "Ormanlarımız, yalnızca temiz hava değil aynı zamanda temiz ve sağlıklı su ihtiyacımız için de gereklidir. Onur duyarak söylemeliyim ki ülkem, dünyadaki orman varlığını artıran az sayıdaki ülkeden birisidir. Ormanlarımız sayesinde, küresel atmosfere olumlu katkı verme bakımından, alacaklı durumdayız." dedi.

Hükümetlerin, doğa ve çevre konusunda önemli projeler yürüttüğünü hatırlatan Aslan, "Bu alandaki resmî çabaların, sendikalar başta olmak üzere, Sivil Toplum Kuruluşları tarafından da desteklenmesinde yarar görüyorum. Bu bağlamda ormancılık ve çevreyle ilgili uluslararası çalışmalarda, sendikalar ve diğer STK'ların etkin katılımında yarar olduğuna inanıyorum." diye konuştu.

Settar Aslan, ormancılık ve çevrenin korunması çalışmalarının, tüm ülkelerin katılımıyla başarıya ulaşabileceğine de dikkat çekerek, şöyle devam etti:

"Biliyoruz ki ülkelerimiz arasında yasal sınırlar bulunuyor. Fakat, yaşadığımız atmosfer bir bütündür. Amazon Ormanlarındaki tahribat, aramızdaki binlerce kilometre mesafeye rağmen, bizleri de ilgilendiriyor. Ozon tabakasında meydana gelen hasar, tüm gezegenimizi tehdit ediyor. Yeryüzünü paylaştığımız tüm insanlar ve ülkeler, doğa-orman-çevre konusunda yeterince duyarlı davranmaz ise, hepimiz için tehlike çanları çalıyor demektir."

Romanya Orman Bakanı Ion Deneş, Settar Aslan'a, günün anısına bir hediye takdim etti.

Bu arada, Romanya TV ve Şitirile TV, Genel Başkan Settar Aslan'la, ormanların korunması ve geliştirilmesinde işçilerin hizmetleri konulu söyleşiler gerçekleştirdi.

Settar Aslan, Orman Mühendisleri Odası Şube Başkanlarıyla birlikte, Türkiye Cumhuriyeti Bükreş Büyükelçisi Füsun Aramaz'ı da ziyaret etti.  Öz Orman-İş Dış İlişkiler Uzmanı Benül Sözer'in eşlik ettiği ziyarette, Türkiye-Romanya ilişkileri üzerinde duruldu. Aslan, Öz Orman-İş'in sendikal çalışmaları hakkında, Büyükelçi Aramaz'a bilgi verdi.

,

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni