ANASAYFA / Uluslararası İlişkiler / MISIR TARIM İŞÇİLERİ SENDİKASIYLA İŞBİRLİĞİ
MISIR TARIM İŞÇİLERİ SENDİKASIYLA İŞBİRLİĞİ
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 04.11.2020 14:46

MISIR TARIM İŞÇİLERİ SENDİKASIYLA İŞBİRLİĞİ

04.11.2020 14:46

Öz Orman-İş Sendikası, küresel sendikacılık ilkesi doğrultusunda, uluslararası ilişkilerini güçlendirme yolunda ilerliyor. Daha önce Azerbaycan Tabii Servetler ve Ekoloji İşçileri Hemkarlar Sendikası (EKO-İŞ)ile ikili işbirliği protokolü imzalayan Öz Orman-İş, şimdi de Mısır Tarım,Balıkçılık ve Arazi Islahı İşçileri Sendikası ile karşılıklı ilişkileri geliştirmek üzere işbirliği protokolü imzaladı.

Sözkonusu protokol, Mısır Tarım, Balıkçılık ve Arazi Islahı İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mohamed Salem Mourad başkanlığındaki heyetinÖz Orman-İş Sendikası Genel Merkezi’ni ziyareti sırasında, Genel Başkanlar Settar Aslan ve Mohamed Salem Mourad tarafından Ankara’da imzalandı.

İmza töreninde, Mısırlı sendikacılardan Genel Sekreter Samy Mohamed Reza, Genel Yönetim Kurulu üyeleri Hamouda Hussein Ahmed ve Gamal Mohamed Yousef ve Dış İlişkiler Uzmanı Mohamed Ahmed Helaly hazır bulunurken,Öz Orman-İş’i temsilen Genel Sekreter Bayram Ayaz, Genel Mali Sekreter Ali Bilgin, Genel Teşkilat Sekreteri Zeki Sungur Kızılkaya, Genel Eğitim Sekreteri Mustafa Çınar, Genel Mevzuat-Araştırma Sekreteri Mehmet Çelik ve Dış İlişkiler Uzmanı Benül Topuzoğlu da hazır bulundu.

Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan, imzalanan işbirliği protokolüyle, her iki sendikanın güçlerini, sendikal birikimlerini ve uluslararası deneyimlerini birleştirme iradesi gösterdiklerini belirterek, karşılıklı işbirliğinin her iki ülkedeki emekçilerin yararına olacağını söyledi.

Mısır Tarım, Balıkçılık ve Arazi Islahı İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mohamed Salem Mourad da, Öz Orman-İş Sendikası ile işbirliğini geliştirmekten büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, “Kardeş Türkiye çok büyük ve bizler için çok önemli bir ülkedir. Türkiye’nin sendikal birikimi ve uluslararası ilişkileri çok güçlüdür. Bizler de bundan yararlanmak istiyoruz. Ayrıca, Türk sendikalarının, uluslararası sendikal camia ile bölgemizdeki işçi hareketi arasında köprü olmasını arzu ediyoruz.”şeklinde konuştu.

Konuk sendikacılar, Genel Başkan Settar Aslan’la birlikte Hak-İş Konfederasyonu Genel Merkezi’ni de ziyaret ederek, Hak-İş Genel Başkan Vekili Mustafa Toruntay ve Genel Sekreter Dr. Osman Yıldız ile bir süre görüştüler. Görüşme sırasında, Türkiye ve Mısır’daki çalışma hayatı ve sendikaların yapısına ilişiktin karşılıklı fikir alışverişi gerçekleştirildi.

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni