ANASAYFA / Uluslararası İlişkiler / AVRUPA KOMİSYONU ORMAN YANGINLARI UZMAN GRUBU TOPLANTISI
AVRUPA KOMİSYONU ORMAN YANGINLARI UZMAN GRUBU TOPLANTISI
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 04.11.2020 14:52

AVRUPA KOMİSYONU ORMAN YANGINLARI UZMAN GRUBU TOPLANTISI

04.11.2020 14:52

Türkiyenin de başkan yardımcılığı yaptığı hukuken son derece önemli olan bu toplantının  ana gündemi; 28 Ekim-1 Kasım 2019 tarihlerinde Brezilya'da yapılacak olan "Yedinci Uluslararası Doğal Alan Yangınları" konferansı için FAO ve Avrupa Komisyonu Politika Belgesinin hazırlanması olarak belirlenmiştir.
Orman Yangınları önleme konusunda hazırlanacak Avrupa komisyonu Belgesi üzerinde ilerleme kaydedebilmek adına birçok ülkeden katılan uzmanlar görüş bildirmiştir.Türkiyeden sendika olarak ilk defa Öz Orman-İş’in katıldığı bu toplantıda  Benül Sözer bir sunum gerçekleşmiştir.
Sunum Özet;
Doğanın bizlere sunduğu yaşam alanları ve doğal çevre maalesef her geçen gün biraz daha azalmaya ve kısıtlanmaya başlamıştır. Devletlerin doğal kaynakları ve ormanlarımızı korumaya yönelik uyguladığı yasal ve idari yükümlülükler giderek artmaktadır.
Bu sebeple hayat sigortamız olan ormanların korunmasında tüm ortak  ve paydaşlara büyük sorumluluklar düşmektedir.  Uluslar arası karar alma mekanizmalarına dahil olması gereken stkların doğa ile ilgili tüm işbirliği, proje ve çalışmalarda etkin rol alması gerekmektedir. Sivil toplum kuruluşları  ve sendikaların ayrıca toplum bilinci oluşturma da önemli bir yeri vardır.
Doğa ve çevre konularında etkin çalışmalar yapan  gücünü 30 bine yakın  Orman ve tarım işçisinden alan  sendikamız Öz Orman-İş,  bu sorumluluk ve bilinçle bölgesel ve uluslar arası tüm alanlarda destek olmaya hazırdır.

MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni