ANASAYFA / Uluslararası İlişkiler / FAO 5. AKDENİZ ORMAN HAFTASI
FAO 5. AKDENİZ ORMAN HAFTASI
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 04.11.2020 14:54

FAO 5. AKDENİZ ORMAN HAFTASI

04.11.2020 14:54

İlk defa 2010 yılında ülkemizde düzenlenen, Fransa, Cezayir ve İspanya’ nın ardından FAO Akdeniz Orman Haftasının 5.ncisi Fas’ ın Agadir şehrinde20-24 Mart2017 tarihleri arasında düzenlenmiştir. Diğer ortakların yanı sıra Türkiye adına Orman ve Su İşleri Bakanlığı da organizasyon komitesinde yer almıştır. Türkiye’nin Silva Med başkanlığını 6 yıl devam ettiren İsmail Belen Başkanlığında geniş katılımlı olarak temsil edilen toplantıda çeşitli panel oturum  ve yan etkinlikler düzenlenerek sendikamız tanıtım amaçlı bir stant kurulmuştur.
21 Mart Dünya Ormancılık Günü oturumunda Sendikaların doğa ile mücadele de etkin rol alması gerektiği ve tüm paydaşların dünyayı etkileyen ÇÖLLEŞME gibi önemli konularda ortak sorumluluk üstlenmesi gerekliliği vurgulanmıştır. Fas yerel kanallarında sendikamız ve  UNCCD hedefleri doğrultusunda yürütmüş olduğu çalışmalar duyurulmuştur.
Türkiye’ nin koordinatörlüğünü yürüttüğü çalışma grubunun faaliyetleri koordinatör ÇEM Genel Müdürlüğü adına sendika Dış İlişkiler Sorumlusu B enül Sözer tarafında gerçekleşmiştir.    

MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni