ANASAYFA / Uluslararası İlişkiler / KIZILKAYA; TASARRUF TEDBİRLERİ ORMANI TEĞET GEÇMELİ
KIZILKAYA; TASARRUF TEDBİRLERİ ORMANI TEĞET GEÇMELİ
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 03.07.2024 11:32

KIZILKAYA; TASARRUF TEDBİRLERİ ORMANI TEĞET GEÇMELİ

03.07.2024 11:32

Öz Orman İş Sendikası Genel Teşkilat Sekreteri Zeki Sungur Kızılkaya, Genel Mali Sekreter Halil Turan, İzmir Şube Başkanı Halil İbrahim Danış ile birlikte İzmir Bölge Müdürlüğünde çalışan Öz Orman İş üyelerini ziyaret etti. İzmir Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz’ı makamında ziyaret eden heyet daha sonra şehit olan Serkan Topkaya’nın ailesine taziye ziyaretinde bulunarak mevlit programına katıldı. Mevlit programı sonrasında Şehit Mustafa Gürpınar’ın görev yapmış olduğu Ataköy Yangın ekibi ile bir araya geldi.

Ataköy Yangın Ekipleri ile bir araya gelen heyette konuşma yapan Genel Teşkilat Sekreteri Kızılkaya; Orman yangınlarının olduğu merkez üstlerinden birindeyiz. Burası Yeşil Vatan için ağır bedel ödeyen illerimizden bir tanesi. Orman yangınları ile mücadelede gece gündüz demeden mücadele veren Ateş Savaşçılarımız vatanın burçlarında birer sancak görevi yapıyorlar. Bize düşen ise kardeşlerimizi yoğun, yorucu çalışma koşulları içerisinde ziyaret etmek, sorunlarını dinlemek, çözüm önerileri ile birlikte daha iyi bir yol haritası oluşturmak. Bugün buralarda edindiğimiz tecrübe bize net bir şekilde şunu gösteriyor; Ormanlarımızın korunması ve ihyası amacıyla verdiğimiz mücadeleyi eksik işçiyle yapıyoruz. Ormanlarımızın daha iyi korunması içinse acil işçi alınması gerektiğini her platformda dile getiriyoruz ifadelerini kullandı.

Kızılkaya; Orman işçilerimiz büyük bir mücadele veriyor. Verdikleri mücadelenin bedelini de canı ile ödeyecek işler yapıyor. Kahramanlarımız mücadele verirken onların maddi sorunlarla boğuşmaması, işçi eksikliği yüzünden ciddi sorunlar yaşamaması gerekiyor dedi.

Tasarruf tedbirleri adı altında atılacak her adımı desteklediklerini ama yeşil vatandan, tarımdan tasarruf etme arayışına girilmesini yanlış bulduğunu dile getiren Kızılkaya; Vatan için hayati öneme sahip olan ormanlarımız için kısılan imkanlar telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurabiliyor. Tasarruf edelim düşüncesiyle oluşan işçi yetersizliği Akdeniz’de yanan bir yere Karadeniz’den işçi getirmek demek. Biz orman genel müdürlüğünde kadro sorununun büyük ölçekte bittiğini biliyoruz ama emekli olanların yerinin hemen dolması, EYT kapsamında oluşan işçi boşluğunun yanında 7500 işçinin alınması gerektiğini her platformda dile getirmeye devam edeceğiz ifadelerini kullandı.

Sungur, Tasarruf programları kapsamında işçilerin geç ödenen ödemelerine de değindi; İşçilerimiz de bizlerde çok iyi biliyoruz ki devletimizden kimsenin alacağı kalmaz. Ama dağda orman yangınları ile mücadele eden işçimizi bunlarla uğraştırmayın. İşçilerimiz sosyal medya platformlarında memurların alacaklarını aldığını, kendilerinin de alamadığını görünce üzülüyor, bu ikiliğe anlam veremiyorlar dedi. Yaptığımız girişimlerle bu sorunların da üstesinden geleceğiz ama ufak sorunları çözülemeyecek tepkilerle cevaplamanın yersiz olduğunu düşünüyorum, bu sebeple tasarruf tedbirleri ormanı ve orman işçisini teğet geçmeli açıklamalarında bulundu.

Öz Orman İş Sendika yöneticilerinin yapmış olduğu ziyaretlerden duyduğu memnuniyeti dile getiren İzmir Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz; İşçi yetersizliği bizim kanayan yaramız. Acilen işçi alınması hususunda üzerimize ne düşüyorsa yapmalıyız. Yangın söndürmede kullandığımız arazözlere iki işçiden fazla koyamıyoruz. Dün ve bugün itibariyle İzmir bölgesinde 23 yangın çıktı. Bu yangınlara müdahale edecek araç gerecimiz var ama araç gereci kullanacak işçimiz yok. İşçi yetersizliğini dışarıdan hizmet alımı ile geçici olarak karşılamaya çalışıyoruz ama gelen işçiler iş bilmeyen, aidiyet bilinci oluşmayan ve kısa çalışma süresi olduğu için işi sahiplenmeyen kişiler. Yapılması gereken tasarruf tedbirlerine ormanlarımızı kurban vermeyelim. İşçi ihtiyacını karşılayacak adımlar atmalıyız. İzmir bölgesi olarak 800 işçi açığımız var. Bu açığı diğer bölge müdürlüklerinden taşımayla işçi getirerek kapatmaya çalışıyoruz ama buraya gelen işçiler yüzünden geldikleri bölgelerde savunmasız kalabiliyor açıklamalarında bulundu.

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni