ANASAYFA / Uluslararası İlişkiler / 15 TEMMUZU UNUTMA UNUTTURMA
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 15.07.2024 16:21

15 TEMMUZU UNUTMA UNUTTURMA

15.07.2024 16:21

Vatan’ın dirliğine kastedenleri milli birlik ile yenen, hep birlikte Türkiye olan yüreklerin şaha kalkışına şahitlik ettiğimiz 15 Temmuz günü hepimiz açısından unutamayacağımız, unutmayacağımız bir gündür. Hassasiyetimizin ilk cümlesi vatan, son cümlesi ise bayraktır. Bu millet ile yan yana gelemeyecek tek kelime ise esarettir. Yaşananlardan ders çıkaran sadece biz olmadan, söz konusu mevzu vatan ise dünyanın şah damarını keseceğimizi bir kez daha göstermiş olduk. Bugün hep birlikte Türkiye olmanın bütün içeriklerine sahip, vatan bilincinin atiden gelen emanetine vakıf olduğumuz bilinmelidir. Prangaların hiçbirine geçit vermeyeceğimiz gibi milletin dirliğine zarar verecek her türlü eylemin de karşısında duracağımızı dün gösterdik, yarın benzerleri karşısında birliğin gücü tekrar aynı direnci göstereceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Bu sebeple milletimizin birlik ve beraberliğini demokrasiye ve kendi iradesine olan inancını tüm dünyaya gösterdiği ’15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün yıl dönümünde; vatanımız için canını feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyorum.