ANASAYFA / Uluslararası İlişkiler / KIZILKAYA DOĞU VE GÜNEYDOĞUDA TARIM VE ORMAN TEŞKİLATI İLE BİR ARAYA GELDİ
KIZILKAYA DOĞU VE GÜNEYDOĞUDA TARIM VE ORMAN TEŞKİLATI İLE BİR ARAYA GELDİ
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 29.07.2024 17:53

KIZILKAYA DOĞU VE GÜNEYDOĞUDA TARIM VE ORMAN TEŞKİLATI İLE BİR ARAYA GELDİ

29.07.2024 17:53

KIZILKAYA; DÜN SÖYLEDİKLERİMİZİN BUGÜN DOĞRU, BUGÜN SÖYLEYECEKLERİMİZİN YARIN DOĞRU OLMASI İÇİN CÜMLE KURMUYORUZ. BİZ HEM VATAN HASSASİYETİ İLE HEM DE SORUNLARI BUGÜNE KADAR ÇÖZMEDE MAHİR OLAN DEVLETİN SORUN BIRAKMADA KARARLI OLDUĞUNU GÖRÜYOR VE DEVLETİMİZE İNANIYORUZ.

Öz Orman İş Genel Teşkilat Sekreteri Zeki Sungur Kızılkaya Ceylanpınar TİGEM, Mardin, Şırnak, Siirt, Batman, Diyarbakır, Elazığ, Bingöl, Van, Bitlis, Malatya’da bulunan tarım ve orman teşkilatını ziyaret etti. Bölgede bulunan şube başkanlarının eşlik ettiği toplantılarda tarım ve orman çalışanlarının sorunları ve çözüm yolları hakkında fikir alışverişi yapıldı.

Tarım ve Orman teşkilatının doğu ve güneydoğu bölgesinde büyük emek ve gayret gösterdiğini dile getiren Öz Orman İş Genel Teşkilat Sekreteri Zeki Sungur Kızılkaya; Türkiye’nin tamamında mücadele eden bütün arkadaşlarımızı ziyaret ettiğimiz gibi doğu ve güneydoğu bölgemizdeki arkadaşlarımızı da her fırsatta ziyaret etmeye çalışıyoruz.

TİGEM’in kalbi olan Ceylanpınar’ımız gibi, yeşilin kalbi olmaya çalışan orman teşkilatımız da burada ciddi gayretlerle mücadele veriyorlar diyen Kızılkaya, Özellikle 2019 yılından bu yana Dünya çapında etkisini gördüğümüz ekonomik sorunların ülkemizde de görüldüğünün altını çizdi.

Bugüne kadar bütün sorunların üstesinden gelen devletimizin bundan sonrası içinde aynı kararlılıkta olduğunu dile getiren Kızılkaya, Biz bütün olumsuzluklara rağmen bu teşkilatın içerisinde kadro sorunu olmayacak işler yaptık. Bundan sonrası için de devletimiz ile temasımızı daha sıkı ve sonuç odaklı sürdürmeye devam edeceğiz. Bugüne kadar devletin sorunları çözeceğine dair olan umudumuzu çözülen sorunlarla ispat edebildik. Bundan sonrasında da ekonomik sorunların çözülmesi adına devletimize olan inancımızla aynı başarıları elde edeceğimizden şüphemiz yok.

Genel merkez olarak bu günleri öngördüklerini dile getiren Kızılkaya, Bizler aralık ayında ‘Memura verilen seyyanen zamın doğru bir hamle olduğunu, aynısının işçilere de verilmesi gerektiğini vurgulamıştık. O gün dile getirdiklerimizin yanında ileride yaşayacağımız olası sorunları da dile getirmiştik. Seyyanen 8 liralık zammın bugün itibariyle 14 lira civarında olacağını söylediğimiz gibi ilerleyen aylarda oluşacak olan ekonomik çıkmazlara bu rakamın can simidi olacağını ifade etmiştik.

Bu söylemimizin aynı zamanda Konfederasyonlar düzeyinde de dikkate alınması gereken önemli başlıklar olduğunu, bu durumun çözülmemesi halinde işçi ile memur arasında 14-15 liralık farkların oluşacağını ifade etmiştik.

Bugün geldiğimiz noktada dün söylediklerimizin doğru olduğunu, bugün söyleyeceklerimizle de yarının daha da çıkılmaz bir hal almaması gerektiğini ifade etmeye çalışıyoruz.

Devletimizin bu ve buna benzer sorunlar karşısında tecrübeli olduğunu dile getiren Kızılkaya, Devletimiz memuruna da işçisine de aynı oranda yaklaşım gösterecek, oluşan bu aralıktan fitnenin girmesini engelleyecek adımlar atacaktır ifadelerini kullandı.

MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni