ANASAYFA / Uluslararası İlişkiler / VERGİDE DÜZENLEME MAAŞLARA ZAM İSTİYORUZ
VERGİDE DÜZENLEME MAAŞLARA ZAM İSTİYORUZ
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 23.08.2024 18:43

VERGİDE DÜZENLEME MAAŞLARA ZAM İSTİYORUZ

23.08.2024 18:43

Öz Orman İş Sendikası Hak İş Konfederasyonu tarafından düzenlenen ‘Haklarımız için meydanlardayız’ sloganı ile Kayseri’de başlatılan mitinge katıldı.

Öz Orman İş Sendikası Genel Teşkilat Sekreteri Zeki Sungur Kızılkaya ile birlikte Amasya Şube Başkanı Ramazan Şahin ve yaklaşık iki yüz orman işçisi Kayseri mitinginde işçilerin sosyal hakları, eriyen maaşlar, vergide düzenleme taleplerini dile getirdiler.

Öz Orman İş Sendikası Genel Teşkilat Sekreteri Zeki Sungur Kızılkaya miting alanında gazetecilere verdiği demeçte şunları söyledi;

Bizler kışın buzun üzerinde, yazın közün üzerinde bu ülkenin kalkınmasına omuz veriyoruz. Verdiğimiz mücadele herkesin kolaylıkla yapacağı bir görev değil. Özveri isteyen, adanmışlık isteyen işler yapıyoruz. Verdiğimiz mücadelenin bize dair olan kısmında bir sorun yok, işimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Fakat işin karşılığını ne yazık ki alamıyoruz. Vergide düzenleme istiyoruz çünkü vergi kesintileri yüzünden maaşlarımız 24 Bin lira seviyesine indi. Düzenleme yapılarak maaşlarımıza zam istiyoruz çünkü elimizdeki maaşla bırakın ay sonunu getirmeyi ayın yarısını dahi getiremiyoruz. Öz Orman İş olarak hükümetin memurlar için attığı doğru adımı işçiler için atmasını, işçilere de seyyanen destekte bulunması gerektiklerinin altını çiziyoruz. Bugün memurların aldığını az buluyorsak, işçinin aldığı maaşı konuşmaya bile utanır olduk. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yayınladığı tasarruf tedbirlerine yeşil vatanı koruyan orman işçilerini dahil etmemiş olsa bile sıkılmak istenen bu kemer sıkma politikası yüzünden mesailerde ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Yangın mesailerinde yeniden bir düzenleme yapılmasını, yangına fiili müdahalede bulunan işçinin memurun haklarının tam olarak verilmesi gerektiğini dile getiriyoruz. Biz işçiler olarak yapmadığımız bir görevden dolayı hak talebinde bulunmuyoruz. Bizzat yangının karşısında verdiğimiz mücadeleden dolayı hak ettiğimizi istiyoruz. Bugün ev kiralarının 15-20 Bin lira olduğu bir ortamda 24 bin lira ile geçinin demek karın tokluğuna çalışmak demek değil, aç aç çalışın demektir ifadelerini kullandı.

Zeki Sungur Kızılkaya; ‘Biz şuna inanıyoruz, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan için orman işçisinin önemi bambaşkadır. Yangınlarda yanımızda olan, kadro talebimizden dolayı bizi kırmadan işçilerimize kadro veren sayın Cumhurbaşkanımız geçinemeyen işçilerimizin sesini duyduğunda mutlaka gerekeni yapacaktır.’ Dedi.

Sungur, Aralık ayında yaptığımız açıklamalarla seyyanen zam talebimizin sebep sonuç ilişkisini anlatmıştık. Eğer ki orman işçisine seyyanen zam vermezseniz yarın vergi kesintilerinden dolayı işçinin maaşı 24 bin seviyesine düşecektir dedik. Memurlarımız için attığınız doğru adımı işçilerimiz için de atın demiştik. O gün gereken yapılmadı, işçimiz ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kaldı. Bugün gereğinin yapılmasını ümit ediyoruz dedi.

MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni