ANASAYFA / Uluslararası İlişkiler / ASLAN, DOĞAN HER BİR ÇOCUK İÇİN BİR FİDAN DİKİN
ASLAN, DOĞAN HER BİR ÇOCUK İÇİN BİR FİDAN DİKİN
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 02.09.2024 12:51

ASLAN, DOĞAN HER BİR ÇOCUK İÇİN BİR FİDAN DİKİN

02.09.2024 12:51

Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan Mersin Bölge Müdürü Rıfat Ataş'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Öz Orman İş Genel Sekreteri Ali Bilgin, Mersin Şube Başkanı Halim Taşkın'ın hazır bulunduğu ziyarette bilgi alış verişinde bulunuldu. 

Yapılan ziyarette konuşan Öz Orman İş  Genel Başkanı Settar Aslan, Mersin'in Yeşil Vatan için önemli olduğuna vurgu yaptı. Aslan yaptığı konuşmada şunları söyledi; Özellikle son yıllarda ülkemiz yangınların çok hızlı büyüdüğü bir alan haline geldi. İklimin etkisi, duyarsız ve bilinsiz insanların verdiği zarar karşısında yeşil vatanımız adım adım tükeniyor. Bir taraftan kahraman teşkilatımız yanan ağaçların yerine yenilerini dikiyor ama bir fidanın yanan bir ağaç seviyesine gelmesi için en az elli yıla ihtiyacımız var. Biz gelecek nesillere yeşil vatanınızı koruyamadık, size daha yeşil bir dünya bırakamadık demek üzereyiz. Bunun içinde artık düşünmeli, anlık bir ihmalin nelere sebep olacağını idrak etmeliyiz dedi. 

Aslan, Yangınların insan kaynaklı oluşma oranı yüzde doksana yakın. Bu ne demek, doğal sebebi sadece yüzde on olan bu ormanları biz yakıyoruz demek. Bu durumun eğitimle alakası var, yaşam şekliyle alakası var, fıtratla alakası var kısacası insanla doğrudan alakası var. Bizde bu sebeblerin en aza inmesi için diyoruz ki gelin daha duyarlı bir toplum için ilk okuldan itibaren YEŞİL VATAN derslerimiz olsun. 

Hatta bir adım daha ileri gitmek istiyorum, eskiden örfümüzde şöyle bir durum vardı, bir cocuk dünyaya geldiğinde onun adına aile bir fidan dikerdi. Bu örf unutuldu. Nufus Müdürlükleri yeni doğmuş çocukların kaydını yaparken onlar adına dikilmek üzere orman genel müdürlüğümüzce hazırlanan sertifikayı da edinmelidir. Çocuk fidanının nerde oldugunu bilmelidir. Veya bu durumun sorumluluğu bizzat anne ve babaya verilmelidir. Burada ailelere sesleniyorum doğan her bir çocuk için şimdiden bir fidan dikin.

Diğer önemli bir hususta Yeşil Vatan dersi diyoruz. Okullara kaydını yapan her bir çocugumuz için ilk derste fidan dikme olmalıdır. Mevsimi ile doğrudan ilgili olabilir ama bu planlama da yapılarak çocukların büyümesi ile fidanların büyümesini aynı değer ve aynı önem üzere inşa etmeliyiz. 

 

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni