ANASAYFA / Uluslararası İlişkiler / KIZILKAYA; İŞÇİLERİMİZ GEÇİNEMİYOR HABERİNİZ VAR MI?
KIZILKAYA; İŞÇİLERİMİZ GEÇİNEMİYOR HABERİNİZ VAR MI?
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 03.09.2024 12:08

KIZILKAYA; İŞÇİLERİMİZ GEÇİNEMİYOR HABERİNİZ VAR MI?

03.09.2024 12:08

Öz Orman İş Genel Teşkilat Sekreteri Zeki Sungur Kızılkaya Teşkilat çalışmaları kapsamında İstanbul Orman İşletme Müdürlüğü, Vize Orman İşletme Müdürlüğü, Bahçeköy Yangın Ekibi ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğünde bulunan Öz Orman İş üyelerini ziyaret etti.

‘‘Türkiye’de ne yazık ki işçi sınıfı artık geçinemiyor diyen Kızılkaya konuşmalarını söyle sürdürdü. Türkiye’nin her bölgesinde benzer konular yaşanıyor ama burada bulunmamdan dolayı üç çocuklu bir aile üzerinden aldığımızı, verdiğimizi yetkililere hatırlatmak istiyorum dedi.

Aldığımız maaş minimum 24 Bin, Maksimum 28 Bin. İşçilerimizin yüzde 80’lik kısmı kirada oturuyor. En düşük ödediğimiz kira ise 15 Bin. Özellikle üç çocuklu bir aileden bahsediyorum, çünkü sayın Cumhurbaşkanımızın üç çocuk tavsiyesine uyduk. Çocuklarımızı kreşe verirsek İstanbul’da bir çocuğun kreş ücreti 12 Bin liradan başlıyor. Bir simidin 15 lira bir ayranın 10 liraya satıldığı okul kantinlerine çocuklarımız yaklaşamıyor bile. Elektriğin, Suyun, Doğalgazın kısacası faturalara aylık yazın 5 bin, kışın 15 bin ödüyoruz. Arabamızı hasbel kader almışsak yerinden kıpırdatamıyoruz. Eğer ki büyüklerimiz borçlu bir işçi grubu istiyorsa emin olun bunu başardılar. İşçiler kredi kartlarının altından çıkamayacak hale geldi dedi.

Çözüm yollarına da atıfta bulunan Kızılkaya, Aralık ayında Seyyanen zamı işçilere de uygulayın dedik. Bu talebe iyi bakın Öz Orman sendikasından başka hiç kimsenin ağzından bu talep çıkmadı. Önce işçiyi gelecek olan vergi yükünün altında çıkarın, sonra vergi düzenlemesi ile ilgili ne gerekiyorsa yapalım dedik. Ama ne yazık ki görülen seyyanen zam talebini vergi talebiyle adeta unutturdular. Bu ülkede hiç kimsenin vergi ile sorunu yok. İşçi az kazandığı için kesilen vergi rahatsız ediyor. İşçinin kazancını düzenleyin, gücünü toparlayın kesecekseniz yine verginizi kesin dedik.

Bugün işçimiz biz nefes alamıyoruz diyor, biz geçinemiyoruz diyor. Genel Başkanımız Settar Aslan bu konuyu Türkiye’nin bütün televizyonlarında dile getiriyor. 24 Bin TL ile geçinin diyemezsiniz diyor. Bütün konfederasyonlar etkin bir ses çıkararak vergi düzenlemesinin yüzde 15 ile sabitlenmesi gerektiğini söylüyor. Bizlerde buna destek veriyoruz. Ya kazancımızı düzeltin veya vergimizi düşürün deme gibi bir hakkımız doğuyor.

İşçi arkadaşlarımız bu ülkenin ağır yükünü sırtlanıyor. Bu ağır yükü sırtlanırken işçiden tasarruf yapmaya çalışmak doğru bir adım değildir ifadelerini kullandı.