ANASAYFA / Uluslararası İlişkiler / GÜVENLİK GÜÇLERİNDEN SONRA EN ÇOK SEHİT VEREN KURUMUZ
GÜVENLİK GÜÇLERİNDEN SONRA EN ÇOK SEHİT VEREN KURUMUZ
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 05.09.2024 11:50

GÜVENLİK GÜÇLERİNDEN SONRA EN ÇOK SEHİT VEREN KURUMUZ

05.09.2024 11:50

Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan Gazetecilerin sorularını cevapladı.

 Ateş savaşçılarımızın mücadelelerini, taleplerini ve son dönemde içinde bulundukları durumları gazetecilere değerlendirdi.

Aslan, Kahramanlarımızın yaşam standartlarını daha iyi hale getirmek hepimizin ortak görevidir. Bugün işçiler 24 Bin Lira bandında maaş alıyorsa bu sorunun çözümü şart ve katidir. Orman Genel Müdürlüğü çatısı altında bulunan işçilerin kadro sorunlarını çözdük, orman teşkilatının beklentisi olan şehitlik hakkını aldık. İşçimiz artık huzurlu, mutlu ve motivasyonu yüksek demeye fırsat kalmadan gelen maaşlarla yine enflasyonun, hayat pahalılığının altında kaldık dedi.

Aslan, Bugün hükümet yetkililerimize şunu diyoruz. Enflasyon karşısında verilen mücadeleyi destekliyor, dezenflasyon sürecine geçişini ise başarılı buluyoruz. Fakat yeşil vatanın koruyucuları için tasarruf tedbirlerinin uygulanmaması gerektiğini, ülkemizde işçiden tasarruf edilmemesi gerektiğini düşünüyoruz.

Üyelerimizi ziyaret ettiğimizde öncelikli sorunun geçim sıkıntısı olması bizleri derinden üzmektedir diyen Öz Orman İş Genel Başkanı Settar Aslan nereye gidersek gidelim işçilerimiz bize şunu söylüyorlar, Cumhurbaşkanımız bizleri sever, değer verir. Değer verdiği için de yeşil vatanı koruyan işçilere kadrolarını ve şehitlik haklarını verdiler. Bugün vergi kesintilerinden dolayı maaşların eridiğini, artık alım güçlerinin kalmadığını, en düşüğü 15 bin lira olan kiralarını ödedikten sonra borç içerisinde olduklarını cumhurbaşkanımıza lütfen söyleyin diyorlar.  Bizler bu durumun sayın Cumhurbaşkanımız tarafından çözüme kavuşacağına inanıyoruz diyen işçi arkadaşlarımız büyük bir ümitle gelecek güzel haberleri bekliyorlar dedi.

Memurlarımız için atılan doğru bir adımla seyyanen zam ile memurlarımız enflasyon karşısında bir nebzede olsa ayakta durabiliyorlar. Bu durumun işçilerimiz için de hayata geçirilmesi işçilerimize seyyanen zam verilmesi enflasyon karşısında direnebilme alanı açacaktır diyen Aslan, vergi düzenlemesiyle birlikte vergilerin yüzde 15 ile sabitlenmesi, çalışma koşullarında gerekli düzenleme yapılarak fiili mesai düzenlemesinin tekrar gözden geçirilmesini istiyoruz dedi.

  Yeşil Vatan savunmasının Cumhurbaşkanımızın resmî gazetedeki yayınladığı kararla tasarruf tedbirlerinin dışında tutulduğunu da hatırlatan Öz Orman İş Genel Başkanı Settar Aslan, Hayati derecede önemli, hayatını hiçe sayan bir mücadele verdiğimizi herkes net bir şekilde görmektedir. Canı, ruhu, korkusu olmayan ateşin karşısında korkusuzca mücadele veren Ateş Savaşçılarımızın mücadelesi insanüstü bir bilinçle icra edilmektedir. Bugüne kadar güvenlik güçlerimizden sonra en çok şehit veren kurumun Orman Genel Müdürlüğü işçileri olduğunu da hatırlatmak istiyoruz açıklamalarında bulundu.

MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni