ANASAYFA / Uluslararası İlişkiler / HAKLARIMIZ İÇİN KOCAELİDEYİZ
HAKLARIMIZ İÇİN KOCAELİDEYİZ
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 06.09.2024 12:54

HAKLARIMIZ İÇİN KOCAELİDEYİZ

06.09.2024 12:54

Hak İş Konfederasyonu öncülüğünde ilki Kayseri’de ikincisi Kocaeli ’de yapılan ‘Haklarımız için meydanlardayız’ mitingi büyük bir kalabalıkla yapıldı. Öz Orman İş sendikası İstanbul, Sakarya, Bolu, Düzce Orman Bölge Müdürlüklerinde görev yapan orman işçileri Genel Teşkilat Sekreteri Zeki Sungur Kızılkaya, İstanbul Şube Başkanı Mustafa Küçük, Bolu Şube Başkanı İsmet Yılmaz, Sakarya Şube Başkanı İslam Şişman’ın öncülüğünde temsil edildi.

Program öncesi konuşan Genel Teşkilat Sekreteri Zeki Sungur Kızılkaya şunları söyledi,

Biz aylardır sahada üyelerimizi ziyaret ediyoruz. Genel Başkanımız şu an Mersin, Adana tarafında, Genel Başkan yardımcılarımız farklı bölgelerde üyelerimizle bir aradalar. Gittiğimiz yer yerde Öz Orman olarak alınan kadro ve şehitlik haklarından dolayı üyelerimiz tarafından takdir ediliyoruz ama devamında kurdukları cümleler hepimizin malumu olan geçim sıkıntısı.

Yaşanacak olan bu sıkıntıları Aralık ayında tespit etmiş, Türkiye gündemine hatırlatmıştık. İlerleyen aylarda daha kötü sonuçlarla karşılaşacağımızı söyleyen Genel Başkanımız Settar Aslan, Seyyanen zam ile yaşanacak sıkıntıları en aza indirebiliriz demişti. Ne yazık ki bu konuda tek başına seyyanen zam isteyen sendika olarak işçilerimiz tarafından destek gördük.

 Bugün yaşanan tablo geçinemeyen işçilerin tablosu. Türkiye evlerine ekmek götüremeyen işçilerin tablosunu seyrediyor. Biz aylar öncesinde de seyretmedik adım attık, bugün de seyretmiyor meydanlara çıkıyoruz. Meydanlarda haklarımızı istiyoruz diyen sayısız örgütler mevcut, bizler tarım ve orman çalışanlarının hakları için buradayız. Güç birliği yapıyoruz. Türk yurdunda çocuklarımız aç kalmasın diye, babalarımız çocuklarına mahcup olmasın diye sorumluluk alıyoruz. İşçilerimiz verilen görevi en iyi şekilde yapıyorlar. Hatta canları pahasına görevlerini icra ediyorlar. Dün Genel Başkanımızın gazetecilere açıkladığı gibi ‘Güvenlik güçlerinden sonra en çok şehit veren kurumuz’ bu hassasiyet, bu özverinin devletteki karşılığı 24 Bin lira olamaz dediğimiz için buradayız. İşçi arkadaşlarımız bizzat yangının karşısında mücadele veriyorlar. Oturarak, klimanın altında serinleyerek hak istemiyoruz. Bizim işçilerimiz fiili mesai uygulamasında hakkaniyet oluşmalı diyor. Toplu sözleşme görüşmelerimizi teke tek yapacağımız için artık işçinin haklarını genel haklar olarak sınıflandırmadan bizzat yaptıkları görevin neticesi olarak değerlendirmeleri gerektiğini söylüyoruz. Şehitlik haklarını aldık, işçilerimizden vefat edenlerin aileleri önce devletimize sonra bizlere emanet diyoruz. Vefat edenlere Allahtan rahmet diliyoruz ama yaşayanların da sosyal ve özlük haklarında yeterli düzeyde düzenleme yapılsın istiyoruz.

Sıraladığımız sayısız talebimiz olabilir. Bunlar bazılarını ürkütebilir ama yetkili olduğumuz günden bu yana tarım ve orman işçilerinin almış olduğu hakların altında bizim imzamız var diyoruz. Geçmişte nasıl ki başardıysak bundan sonrası için de başarabiliriz diyoruz. Devletimizin işçiye dair hassasiyetini biliyoruz ve ekliyoruz, madem işçimiz bu denli kıymetli, madem işçimiz bu ülkenin gelir kapısı o zaman bu işçiden tasarruf etmeyi kar olarak görmeyin diyoruz.  

Bugün buradayız. 13’nde Gaziantep’te olacağız. Orada da haklarımızı dile getirmeye devam edeceğiz. Bütün işçilerimiz yangınlardan dolayı dağlarda, görevlerinin başındalar. Biz ona rağmen onların sesi olmayı, hakkı sahibine teslim etmeleri için sorumluluk almayı sürdüreceğiz dedi.

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni