ANASAYFA / Uluslararası İlişkiler / HAKKIMIZI ARAMAYA TALEPLERİMİZİ HAYKIRMAYA DEVAM EDİYORUZ
HAKKIMIZI ARAMAYA TALEPLERİMİZİ HAYKIRMAYA DEVAM EDİYORUZ
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 13.09.2024 19:51

HAKKIMIZI ARAMAYA TALEPLERİMİZİ HAYKIRMAYA DEVAM EDİYORUZ

13.09.2024 19:51

Hak İş Konfederasyonu tarafından üçüncüsü Gaziantep’te yapılan ‘Haklarımız için Meydanlardayız’ mitingi yapıldı.

 Hak İş konfederasyonuna bağlı bütün sendikaların katılım gösterdiği mitingde Öz Orman İş Sendikası Genel Mali Sekreter Halil Turan, Genel Eğitim Sekreteri Ramazan Gün, Şanlıurfa Ceylanpınar Şube Başkanı Mustafa Akgeyik, Kahramanmaraş Şube Başkanı Latif Çoban öncülüğünde Öz Orman İş üyeleri katılım sağladı. 

Yapılan miting öncesi konuşan Öz Orman İş Genel Mali Sekreteri Halil Turan, Üyelerimizin özlük-sosyal ve mali haklarında oluşan kayıplar için buradayız. Kahraman orman teşkilatımızın fertleri geçim sıkıntısı yaşıyor. Vergi kesintileri ile eriyen maaşlar ne yazık ki geçinmek için yeterli değil. Enflasyonun olumsuz etkisini durdurmak için mücadele veren hükümetimizden işçilerimizin durumunu tekrar gözden geçirmesi gerektiğini hatırlatmak için buradayız dedi.

Dünya devletlerinin tamamını etkisi altına alan ekonomik krizlerin ülkemizde aşılabilecek boyutlara indirileceğine inandığını söyleyen Turan, Nice sorunların üstesinden gelen devletimiz yaşanan bu olumsuz koşulları da düzeltecektir. Biz, bize düşen yönüyle çalışmalarımızı sürdürüyor, ülkenin kalkınmasına doğrudan fayda sağlıyoruz. Büyüyen, gelişen Türkiye’den hakkımızı alacağımızı da çok iyi biliyoruz.

Turan, Toplumsal dezenformasyonların son günlerde toplumsal enflasyon ile eş değer servis edildiğine dikkat çeken Turan, Ahlaki anlamda çöküşün hızlanması toplumun ana damarını kesmek içindir. Günlerdir boğazımıza düğümlenen çocuk ölümleri ve çocuk tecavüzleri karşısında yutkunmakta zorlanıyoruz. Bu ülkenin sevgiden mahrum bırakılması, caniliğe adım atması organize bir suçtur. Bu sucun karşılığı ise ibreti alem için idamdır dedi.

Turan, Ekonomiyi el birliği ile düzeltebiliriz, bugün aldığımız 24 bin liralık maaşları 40-45 bin seviyelerinde görebiliriz. Bunlar oluşması muhtemel olan konular. Fakat bazı şeyler vardır ki toplumun saç ayağını yok eder. Ahlaki duruşunu yerle bir eder, insanın insanlıktan çıktığını kabul eder. Bu kırılmalar milletin sinesinde başladığında devletin motivasyonuna, insanına olan inancına kast eder. Bugün Türkiye yaşanan bu mezalimlik karşısında büyük bir imtihan veriyor. Konusu yaşatmak olan, esas yaptığı görev ağaca fidana can vermek olan Kahraman orman teşkilatımızın her bir ferdi bu aşağılık durumu lanetliyor, devletimizin en ağır ceza ile sorumluları cezalandırmasını istiyor dedi.

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni