ANASAYFA / Uluslararası İlişkiler / ASLAN K.MARAŞ GENEL KURULUNDA DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU
ASLAN K.MARAŞ GENEL KURULUNDA DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 17.10.2024 14:08

ASLAN K.MARAŞ GENEL KURULUNDA DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU

17.10.2024 14:08

Öz Orman İş Genel Başkanı Settar Aslan Kahramanmaraş 4. Olağan Genel Kurulunda gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

 

UYARILARIMIZ DİKKATE ALINSAYDI BUGÜN İŞÇİLERİMİZ DE CİDDİ KAYIPLAR OLUŞMAYACAKTI

 

Kahramanmaraş Öz Orman Şubesinin 4. Olağan Genel Kurulunda konuşan Aslan; Bugün işçi arkadaşlarımızın aldıkları maaşlar vergi ve enflasyon karşısında eridi.  Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı olarak yapılması gerekenleri hem tavsiye etmiş hem de talep olarak konfederasyonlara iletmiştik. Öncelikli mevzunun seyyanen zam olması gerektiğinin altını çizerek yaşanacak sıkıntılarda en azından bir ön almamız gerekiyor demiştik. Ne yazık ki seyyanen zam yerine vergi indirimi hususunu ön plana almayı tercih ettiler. Vergi düzenlemesi yapılana kadar oluşacak olan kayıpların dikkate alınması gerekiyordu dedi.

 

EMEKLİLİKTE %35 HAK KAYBI YAŞANACAK

 

EYT ile birlikte 7500 işçimiz emekli oldu. Bu durum yeni alımların oluşması anlamına geliyor. İşçi arkadaşlarımızın yetersiz olduğunu sürekli dile getiriyoruz. Yetersiz olan işçiler yüzünden arkadaşlarımız gece gündüz demeden mücadele veriyor yaşanan bir orman yangınında taşıma sistemi ile işçi tedariği oluşturuyoruz. Çözülmesi gereken başlıca hususlardan biri kadro sorununu çözen OGM’nin çatısı altında işçi eksikliğini de gidererek vardiyalı sisteme geçmek. Bu durum günlerce uyumayan, motivasyonu düşen, yorgunluk yüzünden hata yapan ve Allah korusun telafisi mümkün olmayan kayıplara sebebiyet veren durumları sonlandırmamız gerekiyor.

Diğer taraftan 2024 yılı ile 2025 yılında emekli olacak olan arkadaşlarımız arasında yaklaşık %30-35 hak kaybı olacağı görülmektedir. Çalışma bakanlığında bu konu ile ilgili bir çalışma yürütülmekte bizlerde sendika olarak bu durumu yakinen takip etmekteyiz. Emekli olacak olan arkadaşların 14 Ocak’a kadar süreleri vardır. Attığımız adımlarla istenilen sonucu almaya çalışıyoruz. Emekli olmak isteyen arkadaşlarımızın hak kaybına uğramaması için bizimle temasta bulunmalarını şiddetle öneriyorum.

 

SENDİKAL MÜCADELEMİZDE BİRLİĞİN NİZAMI HER ZAMAN ÖNEMLİDİR

 

Öz Orman İş olarak üyelerimizin hak ve menfaatlerini önceliyoruz. Bu konuda adım atan bütün konfederasyonları destekliyoruz. Hak İş Konfederasyonumuzun yapmış olduğu mitinglere Öz Orman olarak her zaman destek vereceğiz. Sadece Hak İş değil, Türk İş Konfederasyonunun da işçilere yönelik attığı adımları destekliyoruz. Amacımız işçi arkadaşlarımızın mağduriyetini gidermek, geçim sıkıntısı probleminin ortadan kalkmasını sağlamaktır.

 

KAHRAMANMARAŞ SEÇİMLERİNDE KAZANAN ÖZ ORMAN İŞ OLMUŞTUR

 

4.'sü düzenlenen Kahramanmaraş seçimleri kardeşliğimizin pekiştiği, hizmet yarışının dostluklarla süreceğine inandığını söyleyen Öz Orman İş Genel Başkanı Aslan, Bugün burada kim kazanırsa kazansın Öz Orman İş kazanacaktır. Kardeşliğimiz kazanacaktır. Büyük bir mücadelede başarı adımlarını hep birlikte tırmanmaya devam edeceğiz açıklamalarında bulundu.

Yapılan Genel Kurulda

 Şube Başkanı Ali Görgel

Şube Sekreteri: M Sinan Yağbasan

Şube Mali Sekreteri: Önder Yalçın  seçilmişlerdir.

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni