ANASAYFA / Uluslararası İlişkiler / Öz Orman İş Sendikası Yangınlarda Görev Yapan Muhabirlerle Bir Araya Geldi
Öz Orman İş Sendikası Yangınlarda Görev Yapan Muhabirlerle Bir Araya Geldi
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 08.12.2025 14:47

Öz Orman İş Sendikası Yangınlarda Görev Yapan Muhabirlerle Bir Araya Geldi

08.12.2025 14:47

Öz Orman-İş Sendikası, Ankara’da düzenlenen 5. Basın Buluşması’nda yangınlarda görev yapan medya muhabirlerini ağırladı.

Toplantıda konuşan Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, son yıllarda artan orman yangınlarına, işçi yetersizliğine ve tasarruf tedbirlerinin ormanlardaki etkilerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Aslan, orman yangınlarıyla mücadelenin insan kaynağına dayandığını vurgulayarak, “Ormandan ve yangından tasarruf olmaz. Biz, bunu defalarca söyledik. Ne yazık ki 2025 yılı uyarılarımızın sonuçlarının yaşandığı çok ağır bir yıl oldu” dedi.

 

“2025 yılı için 15 bin işçi talep ettik, izin çıkmadı”

OGM’nin yaklaşık iki asırlık bir kurum olduğuna dikkat çeken Aslan, teknoloji ve araç bakımından yeterli olmasına rağmen personel eksikliğinin sürdüğünü belirtti.

Aslan, “2025 yılında 15 bin işçi alınmalı dedik. Maliye Bakanlığı buna geçit vermedi. Sadece 4500 işçi alınmasına izin verdi, o da emekli olanların yerini bile doldurmadı” ifadelerini kullandı.

 

“17 şehit, 80 bin hektar kayıp”

2025 yılında 6.800 orman yangını meydana geldiğini belirten Aslan, “8’i orman işçimiz, 9’u gönüllümüz olmak üzere 17 şehit verdik. 80 bin hektar orman alanımız yok oldu. Bu rakamlar uyarılarımıza rağmen tedbir alınmamasının sonucudur” dedi.

2024 yılındaki yangın verilerini de paylaşan Aslan, “2024 yılında 2.798 yangın çıktı, 28.107 hektar alan yandı. 2025’te yaşanan artış çok net ortadadır” ifadelerini kullandı.

 

“OGM’de Bir memura üç işçi düşmesi gerekirken bugün bir memura bir işçi bile düşmüyor”

 

OGM’de görev yapan personel dağılımına dikkat çeken Aslan, “24 bin memura karşılık 22 bin işçi var. Memur 8 saat çalışır evine gider, işçi 24 saat görevinin başındadır. Bir memura üç işçi düşmesi gerekirken bugün bir memura bir işçi dahi düşmüyor” dedi.

 

“Cumhurbaşkanımızın verdiği talimat yerine getirilsin”

 

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hak-İş Konfederasyonu’nun 50’nci yıl programında yaptığı açıklamaları hatırlatan Aslan, geçici pozisyonda çalışan işçilerin çalışma süresi ve kadro geçişiyle ilgili verilen sözlerin ivedilikle uygulanması gerektiğini ifade etti.

 

Aslan, “Mevsimlik çalışan bütün Ateş Savaşçılarımız 2 Ocak itibarıyla işe başlamalıdır. Ormandan tasarruf olmaz” dedi.

 

Basın mensupları için Hatıra Ormanı

Toplantının sonunda basın mensuplarına yönelik anlamlı bir proje açıklandı.

Öz Orman-İş Sendikası öncülüğünde Ankara’da medya mensupları adına Hatıra Ormanı kurulacağı duyuruldu.

Aslan, “Ateşin içine canı pahasına giren orman işçilerimize ve o anları kamuoyuna taşıyan basın emekçilerimize teşekkür ediyorum. Siz yoksanız Yeşil Vatan kimsesiz kalır” ifadelerini kullandı.

 

“2026, yeşilin kazandığı yıl olsun”

 

Toplantı, 2026 yılına yönelik temennilerle sona erdi. Aslan, “Temennimiz odur ki 2026’da yangınların değil emeğin, fedakârlığın ve yeşeren umutların konuşulduğu bir yıl olsun. Yeni yılınızı şimdiden kutluyorum” dedi.

MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni