ANASAYFA / Eğitim / TRABZON İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ SEMİNERİ

TRABZON İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ SEMİNERİ

Öz Orman-İş Sendikasının Hak-İş Konfederasyonu ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM) işbirliğiyle yürüttüğü ‘İş Sağlığı ve Güvenliği’ konulu seminer dizisinin üçüncüsü Trabzon'da gerçekleştirildi.

Hak-İş Genel Teşkilat Sekreteri ve Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan, Trabzon'daki seminerin açalışında yaptığı konuşmada, yürütülen iş sağlığı ve güvenliği seminerlerinin, bu alanda ‘farkındalık’ oluşturmayı hedeflediğini belirterek, şunları söyledi:

Orman varlığı, ülkelerin en değerli varlıklarından biridir. Ormanlar, yaşadığımız dünya için hayati bir öneme sahiptir. Ormanın olmadığı bir gezegende yaşam da kalmaz. İşte çevre ve orman işçilerimiz, bu hayati değerimizi korumak ve geliştirmek amacıyla hizmet vermektedir. O bakımdan, çalışan işçimizin emeğe değerlidir. Sadece emeği değil orman işçisinin canı ve sağlığı da bizim için büyük değer taşımaktadır.

Eğitim çalışmalarımızda, vefakâr ve cefakâr işçilerimizin, iş sağlığı ve güvenliği açısından karşı karşıya oldukları riskleri değerlendiriyoruz. Bu tehlikelere karşı alınması gereken önlemler üzerinde duruyoruz. Tehlikeleri en aza indirmek, mümkünse önlemek için hangi hususlara dikkat edilmesi gerektiğini ele alıyoruz.”

Ormancılık faaliyetlerinin de iş sağlığı ve güvenliği bakımından bazı tehlikeleri içerdiğini anlatan Settar Aslan, “İşkolumuzdaki kazalar ağaç kesim ve toplama işleri ile yangın mücadelesinde yoğunlaşmaktadır. Özellikle yaz dönemlerindeki orman yangınları, önemli bir kaza faktörü olarak karşımıza çıkmaktadır. Birçok arkadaşımız, yangınla mücadele sırasında yaralanmalara, hatta ölümlere maruz kalmaktadır. Diğer taraftan, orman alanlarındaki ulaşım çalışmaları sırasında da ciddi iş kazaları yaşanmaktadır. Meydana gelen yaralanmalar çoğunlukla yanık, kesik ve kırık şeklinde olmaktadır. Bu kazaları tamamen ortadan kaldıramıyorsak bile, asgariye indirmeyi hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan, iş güvenliği ve sağlığı tedbirlerinin, ancak işçi-işveren-devlet üçlüsünün ortaklaşa anlayışı ile etkin hale getirilebileceğini sözlerine ekledi.

Trabzon’daki İş Sağlığı ve Güvenliği Seminerine ÇASGEM Koordinatörü İsmail Akgün, Çevre ve Orman İl Müdürü Fahrettin Ulu ve Orman Bölge Müdürü Celal Pir de katılarak birer konuşma yaptı. 300’den fazla çevre-orman işçisinin katıldığı seminerde Polis Akademisi Öğretim Görevlisi Kurtuluş Arslan Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Prensipleri’, Sosyal Güvenlik Kuruluşları Eski Genel Müdürü ve Hak-İş Sosyal Güvenlik Danışmanı Zahit Gönencan da Sendikal Perspektiften İş Sağlığı ve Güvenliği’ konulu birer sunum yaptı.

Bu yazı 22.11.2018 eklendi ve 3.450 kez okundu.

Diğer Eğitim Yazıları

• ASLAN: “KADRO İŞİNİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ”
  • ASLAN: “KADRO ALMAK YİNE BİZE NASİP OLACAK”
  • ASLAN: “5620 MAĞDURLARINA KADRO YOKSA AÇLIK GREVİ VAR”