4. Grup Eğitim Seminerinde konuşan Genel Başkan Settar Aslan, "Sayın Maliye Bakanı'nın açıklamaları, Sayın Başbakanın açıklamalarıyla çelişmektedir. Sayın Başbakanın kadro sözünün ve imzaladığımız protokolün gereğinin yerine getirilmesi için çalışıyoruz." dedi.
Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan, Orman Teşkilatında çalışan 5620 Sayılı Kanun mağduru işçilerin mağduriyetini giderme yolundaki mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerini söyledi.
Haymana'da devam eden Temsilciler Eğitim Seminerinin 4. Grup açılışında konuşan Settar Aslan, kadro bekleyen geçici orman işçilerinin, 'çalışmadan maaş alma' hevesinde olmadığını belirterek, ormancılıkta yılın 12 ayı boyunca yapılması zorunlu işler olduğunu, geçici işçilerin çalıştırılmadığı dönemlerde bu işlerin başkalarına yaptırıldığını söyledi. Bu uygulamanın, işletmelerdeki maliyeti daha da artırdığını ifade eden Aslan, "Oysa o işleri, bizim uzmanlaşmış işçilerimiz daha kaliteli ve verimli şekilde yapmaktadır." dedi.
Geçici orman işçilerine kadro verilmesinin gerekçelerini Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Orman Teşkilatı ve Maliye Bürokrasisine anlatmak için yoğun çaba gösterdiklerini kaydeden Aslan "Meramımızı ve haklılığımızı anlatıncaya kadar bu çabalarımız devam edecektir." diye konuştu.
5620 Sayılı Kanun mağduru geçici işçilerin çalışmasını 6 ayla sınırlandıran hükümlerin kaldırılması için 2015 Kamu TİS Çerçeve Protokoluna hüküm konulduğunu ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'un da 6 Haziran 2015 tarihli beyanıyla bunun sözünü verdiğini hatırlatan Genel Başkan Settar Aslan, "Şimdi Maliye Bürokrasisi, bu protokolün ve Sayın Başbakan'ın sözünün içini boşaltmaya çalışıyor. Sayın Maliye Bakanı'nın açıklamaları, Sayın Başbakan'ın açıklamalarıyla çelişmektedir. Sayın Başbakan'ın kadro sözünün ve imzaladığımız protokolün gereğinin yerine getirilmesi için çalışıyoruz. Eğer bu olmazsa, tabanımızdan gelen açlık grevi baskılarına duyarsız kalmayacağız." şeklinde konuştu.
Settar Aslan, kıdem tazminatlarının kalkacağı yolunda medyada yer alan haberlerin tamamının asparagas haber olduğunu da belirterek, "Bu haberler, kıdemi yüksek olan işçileri korkutup emekliliğe zorlamak için yapılmaktadır. Üyelerimiz buna itibar etmesin, bizden bir haber almadıkça bu tür söylentilere itibar etmesin." dedi.
Öz Orman-İş Temsilciler Eğitim Semineri'nin 3-6 Nisan 2016 tarihleri arasındaki bölümüne Artvin, Erzurum, Giresun ve Trabzon bölgelerindeki işyerlerinde görev yapan işyeri temsilcisi ve disiplin kurulu üyeleri iştirak etti. Genel Eğitim Sekreteri Mehmet Çelik'in koordinasyonunda yürütülen seminere Genel Sekreter Bayram Ayaz, Genel Mali Sekreter Ali Bilgin ve Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Çınar da katıldı.
Seminerde, Genel Başkan Settar Aslan'ın konuşmasını müteakip, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Çetin 'Sendika ve İletişim' konulu bir sunum yaptı.
Daha sonra, Öz Orman-İş Avukatı Mustafa Uslu, 'İş Hukuku ve Toplu İş Sözleşmesi Uygulamaları' konulu bir sunum yaparak, temsilcilerin hukukî konulara dair sorularını cevaplandırdı.
Seminerin ikinci gününde, Acil Akıl Derneği Başkanı, İlk ve Acil Yardım Birim Uzmanı Hasan Basri Kızıldağ, 'Ormancılık Sektöründe İş Sağlığı-Güvenliği ve İlk Yardım' konulu bir sunum yaptıktan sonra, seminere katılan temsilci ve disiplin kurulu üyelerinin sorularını cevaplandırdı.
Seminerin son bölümünde, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Abdullah Yurtoğlu, 'Çölleşmeyle Mücadele' başlıklı bir sunum yaparak, katılımcıların konuya dair sorularını cevaplandırdı.
Öz Orman-İş Malî Müşaviri Osman Aslan da, 'Temsilcilerin Görev ve Sorumlulukları'konulu bir sunum yaparak, seminere katılan temsilcilerin sorularını cevaplandırdı.
Temsilciler Eğitim Semineri, katılımcılara sertifika takdimiyle sona erdi.
|